Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Sendikalar hükümete “Kıdem tazminatından elini çek” dedi

Sendikalar hükümete “Kıdem tazminatından elini çek” dedi

safesİstanbul: Belediye-İş 2 No’lu Şube, DERİTEKS, TÜMTİS, Tez Koop-İş, Tek Gıda-İş İstanbul Avrupa Yakası Şubesi, Basın İş İstanbul Şube, Haber İş İstanbul Avrupa Yakası Şube, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik (DDSB), Selüloz İş ve TGS İstanbul Şubeleri biraraya gelerek kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için ortak açıklama yaptı.

Belediye İş Sendikası İstanbul Şubeleri binasında biraraya gelen emek güçleri yaptıkları ortak açıklama ile ortak mücadele çağrısı yaparak “Kıdem tazminatına yönelik yasal düzenleme kaldırılsın” dedi.

                                                                   

Güvenceli çalışma ortadan kaldırılmak isteniyor

Emek güçleri adına ortak açıklamayı okuyan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, AKP’nin Türkiye işçi sınıfının uzun mücadeleler ve bedellerle kazandığı haklarına saldırısının sürdüğünü söyleyerek “Güvenceli çalışmanın yakın gelecekte tamamen ortadan kalkacağının sinyalleri veriliyor” dedi.

Özdemir, bir yıla yakındır gündemde olan “güvenceli esneklik” olarak tarif edilen uygulamanın işçiler için “Bütün çalışma yaşamında iş güvencesini ortadan kaldırmak, taşeronlaştırmayı yaygınlaştırmak, istihdam bürolarıyla işçiler için modern köle pazarı alanlarını genişletmek” olduğu açıkça ortadadır diye belirtti.

T. Kürdistanı’nda sıkıyönetim ve abluka uygulamalarına da değinen Özdemir, “Savaşlarda en çok biz işçi ve emekçiler etkilenmektedir. AKP iktidarının savaş politikaları Türkiye’nin dört bir yanına yeniden ölümleri getirmeye başlatmıştır” dedi. “Acı, gözyaşı yine emekçi anaların yüreğinden gelmektedir” diyen Özdemir,  çatışma ortamına son verme çağrısı yaparak “Güvenceli esneklik” uygulamasının ortadan kalkması için talepleri dile getirdi.

 

Yapılan basın açıklamasında emek güçlerinin talepleri şu şekilde yer aldı: 

– Kıdem tazminatına yönelik yasal düzenleme kaldırılsın

– Kıdem tazminatının kullanılmasında uygulamada ortaya çıkan zorluklar giderilsin

– Kıdem tazminatı ödemeyen patronlara ağır yaptırımların uygulanması için yasal önlemler, işçiler lehine derinleştirilsin

– İstihdam büroları yasaklansın

– Kamu personel rejiminde planlanan dönüşüm taslakları geri çekilsin

– Taşeron çalışma her iş alanında yasaklansın

– 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklik geri çekilsin