Home , Avrupa , Köln’de Hrant Dink Anıldı!

Köln’de Hrant Dink Anıldı!

Ku00F6ln Hrant Dink Anmasi1KÖLN | 21-01-2015 | Köln’de ATİF’inçağrısıyla, Ermeni Soykırımının yüzüncü yıldönümü ve Hrant Dink’inkatledilişinin 8. Yıldönümüne ilişkin demokratik kitle örgütleriyile ortak birmitink düzenlendi.

Hrant Dink’inkatledildiği gün olan 19 Ocak günü Köln Dom kilisesinin önünde bir araya gelen devrimci,demokrat kurumlar, “100. Yılında Ermeni SoykırımınıLanetliyoruz! Hrant Dink’i Anıyoruz”Pankartı ardında ve ellerde “Hepimiz ErmeniyizHepimiz Hrant’ız” yazılı dövizlerle toplandılar.

Saat 18.00 deki mitingsoykırıma maruz kalan tüm Ermeni halkı ve Hrant Dink için bir dakikalık saygıduruşu ile başlandı. Hrant’a dair şiirlerinde okunduğu miting, kurumlarınAlmanca ortak bildirisinin okunmasıyla devam edildi. Mumların yakıldığı ve hepbir ağızdan sari gelin türküsünün söylendiği mitingde ATİF adına da bir konuşmayapıldı. Konuşmada Ermeni soykırımının tarihsel değil güncel olduğuna vurgu yapılarak  Hrant’ınkatledilmesinde faşist TC  devletinin yaklaşımı, 1915 Ermeni soykırımıile aynı içerikte olduğu belirtilerek;  tekçi,retçi, inkârcı, asimilasyoncu politikaların aynen devam etiğine vurgu yapılarakmücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Enternasyonal dayanışma sloganlarının atılmasıylamiting sona eridi .