Anasayfa , Avrupa , Avusturya`da Sınırdışına Etten Duvar

Avusturya`da Sınırdışına Etten Duvar

TİROL | 10 – 05 – 2011 | Avusturya mahkemelerinin yurtdışı edilmesini kararlaştırdığı genç, kitlenin polis bürosunu abluka altına almasıyla serbest brakıldı.

Uzun süredir Avusturya basınında yankı bulan 20 yaşındaki Gambiya uyruklu Lamin J. adında gencin sınırdışı edilme kararı, insan hakları savunucuları ve kitlelerin duyarlılığı sayesinde engellendi.

Dün gece saatlerinde Viyana`ya,ordan da Gambiya`ya sevk edilmek için Lamin J`nin tutuklu bulunduğu polis bürosu önünde toplanan kitle, 20 yaşındaki gencin sınırdışı edilmesini engellemek karakolun çevresini sararak oturma eylemi başlattı. Sloganlar atarak tüm siyasi sığınmacılar için oturum hakkı taleb eden kitle, gece yarısından sabah saatlerine kadar karakolun önünden ayrılmadı. Bunun üzerine bir açıklama yapan yetkililer, sınırdışı kararını askıya aldıklarını ve yeniden gözden geçireceklerini söylediler.

Almanca var, İş var, Oturum yok….

2007 yılında Avusturya`dan siyasi iltica talebinde  bulunan genç, yıllardır hukuk mücadelesi vermek zorunda. Bleiberecht platformu ve kiliselerin de yardımıyla Tirol bölgesinde yaşamını idame eden Lamin`in, Almanca konuşabilmesine ve süresiz iş anlaşmasına sahip olmasına rağmen oturum  hakkına sahip olmayışı, entegrasyon politikalarının sınırlarının ve bu politikaların tutarlılığının tekrardan gündeme gelmesine sebep oldu.

Lamin serbest

Hukuksal yollardan mücadelesine devam edeceğini belirten genç, bu sabaha karşı, günde 2 defa imza verme zorunluluğu şartıyla simdilik  serbest bırakıldı.