Home , Avrupa , Kobanê’deki katliama öfke büyüyor , Hannover’de Katledilen Kadınlar İçin Eylem

Kobanê’deki katliama öfke büyüyor , Hannover’de Katledilen Kadınlar İçin Eylem

HANNOVER |24.06.2020|Hannover’de, faşist Türk devletinin saldırısı sonucu, Kobanê’de yaşamını yitiren üç kadın için miting düzenledi. Faşist AKP – MHP bloğunun Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikalarının ürünü olan „sınır ötesi operasyon“ sonucu katledilen kadınları anmak ve TC’nin faşist yüzünü kamuoyuna teşir etmek için 24 Haziran çarsamba günü Hannover tren garı önünde miting gerçekleştirildi. Miting’de,  faşist Türk devletin katliamcı politikalarının, Kürt halkı başta olmak üzere bölgede yaşayan tüm halklara karşı olduğunu, ne olursa olsun kazananın direnen halklar olacağı vurgulandı. Fed-Dem ‚in düzenlediği mitinge Partizan ve ATİF Hannover’de destek verdi. Eylem sloganlar ile son buldu.

Ne Olmuştu ?

23 Haziran gecesi faşist Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Kobanê’nin Helinçê köyüne hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bir köy evinin hedef alındığı saldırıda evlerinin bahçesinde oturan üç sivil kadın şehit düştü.

Faşist Türk devletine ait SİHA’ların Kobanê’nin Helinçê köyüne yönelik hava saldırısında şehit düşen üçüncü kişinin Fırat Bölgesi Kongreya Star Üyesi Hebun Mele Xelîl olduğu öğrenildi.

Kobanê’nin Pêndir köyü doğumlu olan Xelil’in kanser hastası olduğu belirtildi.

Şehit düşen Fırat alanı Kongra-Star Koordinasyon Üyesi Zehra Berkel ile Emine Veysi ve Fırat Bölgesi Kongreya Star Üyesi Hebun Mele Xelîl yarın saat 17:00’de yapılacak törenle son son yolculuklarına uğurlanacak.