Anasayfa , Avrupa , ATiK: Brüksel’deki bombalı saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz!

ATiK: Brüksel’deki bombalı saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz!

ATİK Logo

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Zaventem Havaalanı ve Maelbeek metro durağında meydana gelen patlamalarda 34 kişi yaşamını yitirdi, 136 kişi ise yaralandı.

ATiK  Genel Konseyi  bugün Brüksel`de peşpeşe gelen iki patlama sonucu 34 Kişinin yaşamını yitirdiği ve 136 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini açıkladı. ATiK Konseyi  savunmasız sivilleri hedef alarak, insanların yaşama haklarını ellerinden alan her türlü saldırıyı kınadıklarını açıklayarak; ” Cihadist olduğu sanılan  terör örgütlerinin bombalı  saldırıları sonucu, Belçika`da hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor ve Belçika halkına başağlığı diliyoruz.” denildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu sabah Uluslararası Zaventem havaalanında art arda iki büyük patlama meydana geldi. Havaalanından sonra ise Brüksel merkezdeki Malebeek metro durağında bir patlama oldu. Alınan bilgilere göre, havaalanındaki patlamada 11, metro durağında ise 15 kişi yaşamını yitirdi. Patlamalarda 81 kişi yaralandı.

Brüksel Vaventem uluslararası havaalanında peş peşe yaşanan 2 büyük patlamada, 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Havaalanından birkaç dakika sonra ise Maelbeek metro durağında büyük bir patlama yaşandı. Burada ise 15 kişi yaşamını yitirdi, 55 kişi de yaralandı. Patlamalarda toplam 136 kişinin yaralandığı bildirildi.

Maelbeek metro istasyonu Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu’na giden yolun üzerinde ve her iki kuruma birkaç yüz metre yakın bir mesafede bulunuyor.

Patlamalarda sonra Belçika’da güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Metro ve tren seferleri iptal edildi, Zaventem havaalanı uçuşlara kapatıldı.

Belçika Federal Savcısı, Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda intihar saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Belçika makamlarından önce konuşan Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sorumlu Bakanı Volkan Bozkurt, saldırının DAİŞ’in işi olabileceğini söyledi.

T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 gün önce ‘’Brüksel’de veya Avrupa’nın herhangi bir şehrinde bombaların patlamaması için herhangi bir sebep yok’’ demişti. Erdoğan, Brüksel’de açılan Kürtlerle dayanışma  çadırından dolayı Belçika’yı tehdit etmişti.