Anasayfa , Avrupa , Kobane Zaferi Mannheim´da Büyük Bir Çoşku ile Kutlandı

Kobane Zaferi Mannheim´da Büyük Bir Çoşku ile Kutlandı

mannheim 2MANNHEIM | 27-01-2015 | Kobanede 134 gün sergilenen destanı ve onurlu Direnişin nihayetinde 26 ocak´da Zaferle sonuçlanması  tüm dünyada olduğu gibi Almanya’nın Mannheim şehrinde´de büyük bir çoşku ve sahipleniş  ile kutlandı.

Demokratik Güç Birliği´nin düzenlemiş oldugu eyleme ATIK,PARTIZAN,ADGH,AGIF,NAV-DEM, kitlesi ile katılım sağladı.

Açılış konuşmasından sonra Kobane ve Devrim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu gerçektleştirildi.  Saygı duruşunun akabinde DGB adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada tarihi yine direnenlerin yazdığını, DAİŞ ve işbirlikçi güçlerin tüm çabalarına rağmen bu onurlu direniş karşısında yılgınlığa uğradığına değinen konuşmacı Kobanede savaşan güçleri selamlayarak konuşmasını tamamladı.

PARTIZAN adına yapılan konuşmada “Kobane pratiği bizlere bir kez daha gösterdiki, ezilen halklar  örgütlenip silahlı mücadeleyi esas alırsa, emperyalistler ve uşakları her zaman bozguna uğrayacaktır.  Zafer silah elde kahramanca direnişe geçen emekçi halkımızın olacaktır” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. mannheim 3

Eyleme destek sunan kurumlara söz hakkı verildikten sonra kültürel bölüme geçildi. Eyleme renk katan müzik grubu kitleyi marşlar ve halaylarla çoşturdu.

Kitle yağmurlu havaya rağmen zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde büyük bir heyecan ve coşku ile halaylar çekti.  Kapanış konuşması ile eylem sonlandırıldı.

mannheim 1