Anasayfa , Avrupa , Kobane Direnişi Selamlandı!

Kobane Direnişi Selamlandı!

Kobane 1İSVİÇRE | 02-10-2014 |IŞID terör örgütünün tüm cephelerde Kobane’ye saldırarak Rojova devrimini bitirmeye yönelik her türlü ağır silah ve teknik teçhizata rağmen Kobane destansı bir direnişle karşı koymaya devam etmektedir.

Bu direnişin sesi olmak ve IŞID Terör örgütünü protesto etmek için 01 Ekim Çarşamba günü Yurtsever Gençlik tarafından İsviçre’nin Zürih kentinde bine yakın bir kitle ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Partizan, YDG, Yeni Kadın ve ayrıca İçinde, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) de yer aldığı İsviçre Demokratik Güç Birliği’nin de destek verdiği eylem akşam geç saatlerine kadar devam ettirildi.

Yürüyüş sonunda yapılan saygı duruşunun ardından Gençlik adına yapılan konuşmadan sonra Güç Birliği de bir konuşma gerçekleştirdi.

Tren İstasyonunda Korsan Eylem!

Kobane 2Yürüyüş sonrası elli çıvarında genç Zürih merkezi tren istasyonu içinde toplandı. Burada sloganlar eşliğinde istasyon içinde yürünerek eylem gerçekleştirildi. Eyleme Polisin hiç mudahale etmemesi de dikkat çekiciydi. Uzunca bir dolaşmanın ardından istasyonun ortasında oturma eylemi başlatıldı. Sık sık Terör örgütüne lanet yağdırılarak direniş selamlandı. Partizan’ın da içinde olduğu istasyon eylemi yaklaşık bir saate yakın sürdü.