Anasayfa , Haberler , Kışanak: Başbakan Hamas’ı savunurken ikiyüzlülük yapıyor

Kışanak: Başbakan Hamas’ı savunurken ikiyüzlülük yapıyor

BATMAN | 14 – 05 – 2011 | Siirt Bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, Hamas’ın meşruluğunu savunan başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, BDP milletvekillerinin de Kürt halkının oylarını alarak seçildiğini hatırlattı.

Batman’da seçim bürosu açılışı sırasında konuşan Kışanak, Erdoğan’ın Amerikan PBS televizyonunda yaptığı açıklamalara değindi. Hamas için “Seçimlere girdiler ve kazandılar, bakanları var” diye Erdoğan’a Kışanak “Peki Başbakan, sayın Ayla Akat Ata bu halkın desteğini almadı mı? Batman halkı sevgili Ayla’yı seçmedi mi? Bizler Kürt halkı olarak oylarla seçilmiyor muyuz, bu nasıl bir iki yüzlülüktür” şeklinde konuştu.

Erdoğan birkaç gün önce yaptığı bir röportaj’da Hamas’ı terrör örgütü olarak görmediğini söylemiş ve şu sözlere yer vermişti: “Size çok açık bir mesaj vereyim; Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas, bir defa siyasi parti olarak ortaya çıkmış bir örgüttür, işgal altındaki ülkesini korumak için çaba sarfeden bir örgüt, bir direniş hareketidir. Onunla terör örgütlerini birbirine karıştırmamalıyız. Seçimlere girdiler ve kazandılar, bakanları var. Seçimi kazandıktan sonra parlamento başkanları İsrail tarafından hapse atılmış, şu anda 35 civarında bakan ve milletvekili İsrail cezaevlerinde. Bu nasıl bir terör örgütü? Demokratik olarak seçime giriyor, seçimi kazanıyor ve seçimden sonra başlarına bu geliyor, yani onları terörist olarak adlandırmak, Filistin halkının isteklerine saygısızlık olacaktır.”

Zulme karşı direniş

Kışanak ayrıca AKP’nin siyaset ve demokrasi’den sadece şiddeti anladıklarını ve Kürt sorununu çözmek için tek bir söz dahi edilmediğini belirtti. Kışanak “Bir aydır halkımız çadırlarda çözümü, barışı konuşuyor. Ama Tayip Erdoğan şiddetle üzerimize geldi. Buradan bir kez daha halkımızla birlikte haykırıyoruz. 30 yıldır bu şiddet politikasını sürdürüyorsunuz, boğun eğmedik, eğmeyeceğiz. Söyleyeceğim tek kelimedir zulmün sınırı yoksa direnişin de sınırı yoktur.”

Erdoğan’ın iki yüzlü olduğunu söyleyen Siirt Bağımsız milletvekili adayı Kışanak “Başbakan’ın gerçek kişiliği şiddettir, zulümdür, zalimliktir, bizlere de zalimlere karşı sonuna kadar direnmek var. Halkımızla direneceğiz, çift kişilikli, ikiyüzlü başbakanı sandığa gömeceğiz.” dedi.