Anasayfa , Avrupa , KINAMA | HTİF’ten Utrecht’te Gerçekleşen Katliamı Kınama!

KINAMA | HTİF’ten Utrecht’te Gerçekleşen Katliamı Kınama!

HOLLANDA | 27.03.2019 | HTİF’ten Utrecht’te gerçekleşen katliamı kınama:

Utrecht’te Gerçekleşen katliamı Kınıyoruz!
Hollanda’nınUtrecht şehrinde 18 Mart 2019 tarihinde sabah saatlerinde tramvay içinde gerçekleştirilen saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi yaralandı. Saldırı ile ilgili yapılan araştırma sonucu 37 yaşındaki Türk Gökhan T. isimli şahıs göz altına alındna. Gökhan T. Sorgulamasında gerçekleşen katliamı yaptığını kabul etti.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre bir dönem Gökhan T’nin Çeçenistan’da faşist IŞİD çetelerinin kampında eğitim aldığı belirtiliyor. Bu saldırı ayreten IŞİD tarafından da üstlenildi. Emperyalistlerin bir dönem destekleyip büyüttüğü IŞİT canileri artık Avrupa başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde sivilleri katletmeye devam ediyor. Hollanda savunma bakanlığından aylar önce sızan haberde nasıl IŞİD çetelerine destek verildiği halen hafızalarımızda. Kendi yarattıkları canavar ve katil ordusu artık kendi masum sivil haklını katlediyor. Ve bizler acısından yine Hollanda’da eyalet seçimleri öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması ve akabinde gerçekleşen eyalet seçimlerinde yeni kurulmuş olan faşist ve ırkçı parti FVD ( Demokrasi için Forum) birinci parti olarak çıkması manidardır.

Utrecht’e gerçekleşen katliam sonrası İslamafobi propagandası yaparak, diğer Avrupa ülkelerdeki faşist ve ırkçı partiler gibi ciddi bir tehlike haline gelmiş durumdadır.  Avrupa’da son dönemde ki gelişen iç faşizm Hollanda’da kendini daha bir belirgin etmiş durumda son seçimlerden çıkan sonuçla beraber. Ama biz biliyoruz ki; gerçekleşen tüm katliamların sorumlusu emperyalist sistemdir.Kendi pazar savaşları, ekonomik çıkmazların faturasını halkları birbirine düşman ederek, kendi kurdukları faşist partiler üzerinden gerçekleştiriyorlar. İşte bahsettiğimiz iç faşizm tamda budur. Ama bu emperyalist politikalara karşı Utrecht ve Amsterdam şehirlerinde “Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı” gerçekleşen yürüyüşe on binlerce insan katılarak faşizme ve ırkçılığa HAYIR sloganını haykırdılar.

Bizler HTİF (Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu) olarak katliamda hayatını kaybeden sivil halkın ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.  Bu katliamın esas sorumlularından biri Hollanda devleti ve onun destek verdiği faşist IŞİD çetesidir. Hollanda’daki tüm yerli ve göçmen işçi ve emekçilerini, demokratik kurumları yaşanan bu katliama karşı tavır almaya, ırkçılığa  ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Kahrolsun Emperyalizm, Faşizm ve Her Türden Gericilik!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu

26 Mart 2019