Anasayfa , Haberler , KESK’ten Türkiye genelinde eylem kararı

KESK’ten Türkiye genelinde eylem kararı

kesk eylem

KESK, devlet tarafından açığa alınan ve meslekten “ihraç” edilen Eğitim-Senli öğretmenler için bütün Türkiye’de eylem yapacağını duyurdu.

KESK, yaptığı açıklama ile 29 Eylül Perşembe gününden itibaren iş yerlerinde ve illerde eylemlere başlayacağını duyurdu.

KESK Eş Genel Başkanılerı Lami Özgen ve Şaziye Köse sendika yöneticileriyle birlikte bu sabah (27 Eylül) Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek, eylem kararlarını açıkladı.

Eylem kararına ilişkin açıklamayı Şaziye Köse yaptı.

Köse’nin açıklamasına göre eylemler, “ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin” talebiyle ülke genelinde bir imza kampanyasıyla başlayacak.

KESK, 29 Eylül’den 15 Ekim tarihine kadar iş yerlerinde ve kent meydanlarında kuracağı stantlarda, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bir bildiri dağıtacak.

KESK tarafından açıklanan eylem takvimi şu şekilde, 

KESK’in “OHAL kaldırılsın, KHK’ler geri çekilsin” talepleriyle 29 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği eylemler şöyle;  29 Eylül perşembe günü imza kampanyası başlatılacak ve aynı gün kent merkezlerinde, iş yerlerinde kurulacak stantlarda KESK’in bildirisi dağıtılacak.

* 1 Ekim basın açıklamaları yapılacak.

* 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirilecek.

* 1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde Açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak üyelerle geniş katılımlı toplantılar yapılacak.

* 10 Ekim katliamının yıl dönümünde yurt çapında eylem ve etkinlikler düzenlenecek.

* 12 Ekim’de illerden yola çıkan yürüyüş kolları 15 Ekim sabahı Ankara’da olacak.