Home , Avrupa , Kemal Kamaci Yoldaş İçin Anma Düzenlendi

Kemal Kamaci Yoldaş İçin Anma Düzenlendi

BERLİN|23.12.2022|Uzun süredir hastalıklarıyla mücadele eden ve 13 aralık 2022` de Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden dernek üyemiz ve derneğimizin yönetim organlarında uzun zaman yer alan Kemal Kamacı yoldaş Berlin`de son yolculuğuna uğurlandı. Uzun yıllardır ATIF-Berlin dernek üyesi olan Kemal Kamaci yoldaş için ATIF-Berlin derneğinde 18.12.2022 tarihinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliğine çok sayıda Kemal kamacı yoldaşı seven mücadele arkadaşları ve dostları katıldı. Anma töreni Kemal kamacı yoldaş sahasında Sosyalizm böyle komünizm davası uğruna hayatını kaybeden tüm devrimci ve demokrat ilerici ler Için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kemal kamacı nın proletarya sınıfının mücadelesine ve davasına olan bağlılığı, uzun yıllar devrimci demokrat mücadele içinde yer aldığı dönemler hakkında kısa bir açıklama yapıldıktan sonra Kemal Kamacı ’nın yoldaşları ve dostları söz alarak kısa kısa Kemal Kamacı`yı ve davasına olan bağlılığını anlattılar.
Kemal Kamacı yoldaşı anlatan sevenleri ve mücadele arkadaşları onun hep dik durduğunu ve hep devrimci mücadelenin içinde yer aldığını, mitinglerde, yürüyüşlerde, anmalarda, seminerlerde ve gecelerde vb. yerlerde her daim onu görmenin mümkün olduğunu, hep bir ağızdan söylediler. Ilerleyen yaşına rağmen hiçbir zaman mücadeleden kopmayan, mücadeleyi hep omuzlayan duruşunda taviz vermeyen Kemal Kamacı yoldaşın, kendinden sonraki genç kuşağa örnek olması gerektiği ve onun kararlı onurlu duruşu geride kalanlar tarafından sahiplenilmesi gereken en onurlu duruş olduğu vurgulandı.
Yaklaşık 3 saat süren anma etkinliği ardından yoldaş Kemal Kamacı`nın mezarı ziyaret edilerek, mezarı başında kısa bir anma etkinliği daha yapıldı. Mezarı başında söz alan bir yoldaşı onun zamansız gidişinin elbette ki geride kalanlar için boşluk yaratacağını, fakat Kemal Kamacı yoldaşın hep sahiplenerek ve takdir edilerek, onun geride bıraktığı davasına sahip çıkılacağı sözü verildi. Onun devrimci tutumu ve kararlılığının her zaman takdir edileceğini ve aranacağını söyledi. Kemal Kamacı yoldaşın mezarı başındaki anma etkinliğindeki son sözler şöyle oldu;

Yoldaş Kemal sana söz veriyoruz ki; uğrunda mücadele ettiğini davan senden sonra da sahiplenilecek ve yoldaşların, ezilen ve sömürülen insanlığın bu davasının, evrensel proletaryanın bu mücadelesinin her daim içinde olacaklar ve geride bıraktığın devrimci bayrağı yere düşürmeden her daim yukarlarda tutacaklardır gelecek aydınlıktır. Gelecek aydınlıktır; yeter ki, onu çekip almasını bilelim. Işte Kemal yoldaş geleceği çekip almasını bilenlerdendi.
Yoldaş Kemal Kamacı`nın mezarına kızıl karanfiller bırakıldı ve mezarı başındaki anma etkinliği bitirildi.