Anasayfa , ATİK , Kayyum Duisburg’da Protesto Edildi

Kayyum Duisburg’da Protesto Edildi

DUİSBURG|20.08.2019|Faşist TC devletinin, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine operasyon düzenleyerek yüzlerce kişiyi gözaltına alması ve belediyeleri gasp etmesi 19.08 Pazartesi günü Duisburg şehir merkezinde protesto edildi.

Saat 18:00’da başlayan mitinge Duisbug Demokratik Kürt Toplum Merkezi, ATİK , AGİF, Freie Bündnis Duisburg, Freies Forum, ve Mala Ezidiyan-Wesel örgütleri  katıldı.

Miting‘de ATİK eşbaşkanı Süleyman Gürcan da bir konuşma yaptı. Gürcan; ” Faşist devlet 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde aldığı yenilgiyi hazmedemediği için Belediyeleri gasp etmiş, evlere baskınlar düzenleyerek yüzlerce kişiyi tutuklamıştır. Beledeyelere yönelik gerçekleşen ikinci darbe girişimini ve tutuklamaları kınıyor, Avrupa`daki tüm yerli ve göçmen demokratik güçleri, bu saldırılara karşı durmaya ve Belediye Eşbaskanlarıyla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz‘‘ dedi.

Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık  “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, ” Terörist Erdoğan”, “Türk Devleti Kürdistan’dan Defol”, “Kahrolsun Faşist Diktatörlük” sloganları atıldı.