Home , Avrupa , Kaypakkaya Ludwigshafen’da anılacak

Kaypakkaya Ludwigshafen’da anılacak

LUDWİGSHAFEN | 27 – 05 – 2011 | Avrupa ve Türkiye’nin birçok yerinde yapılan İbrahim Kaypakkaya’yı anma etkinliklerinden birisi de 28 Mayıs’ta Ludwigshafen’da gerçekleşecek. Kültürel bölümde Pınar Sağ’ın katılacağı etkinliğe ayrıca bir de panel gerçekleştirilecek.

18 Mayıs 1973′te Diyarbakır Cezaevinde 90 gün işkence sonrasında öldürülen İbrahim Kaypakkaya, Avrupa ve Türkiye’nin bir çok ilinde anmalarla yaşatılıyor. Türkiye Devrimci Hareketi içerisinde özellikle Kemalizm ve Kürt meselesi konularında gorüşleriyle çığır açan Kaypakkaya’nın görüşleri ve mücadelesi, son dönemde cezalarla gizlenmeye çalışıldı.

Devrimci ve demokratik kurumlar ise Kaypakkaya’yı savunmanın suç değil ONUR olduğunu savunarak devrimci önderi sahiplendiler.

Anma etkinliklerinden birisi de 28 Mayıs günü Almanya’nın Ludwigshafen kentinde gerçekleşecek. Gece Tertip komitesi tarafından düzenlenen anmanın çalışmalarının uzun süredir yapıldığı broşür, afişler ve internet aracılığıyla gözlemlenirken, programda yer alan isimler de dikkat çekti.

Kültürel bölüm ve panelden oluşan anma 28 Mayıs’ta saat 15.00’te Friedrich Eberthalle / Erzberger Strasse 89 / 67063 Ludwigshafen am Rhein adresinde yapılacak. Kültürel bölümde Pınar Sağ, Suavi, Diyar ve Grup Şiar yer alacak. Ferhat Tunç’un ise seçim süreci sebebiyle katılamayacağı alınan duyumlar arasında.

Cumartesi günü yapılacak olan panele de gazeteci yazar Temel Demirer’in yanısıra, Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm ve Partizan Temsilcisi katılacak.