Anasayfa , Avrupa , Katliamlar Bizi Yıldıramaz, İnadına Direniş

Katliamlar Bizi Yıldıramaz, İnadına Direniş

berlin_ankaraBERLİN |12-10-15| Almanyan‘ nın başkenti Berlin‘ de, Ankara da 10 Ekim’de  Barış Miting‘ine yapılan bombalı saldırı göçmen örgütlerin ve yerli ilerici, anti-fasist kitlerin katıldığı bir yürüyüş ile protesto edildi. Yürüyüşe katılan kitle saat 15:00 da Berlin Hermanplatz alanında toplanarak, saat 16:00 da Oranienplatz’a doğru yürüyüşe geçti.

Toplanma alanın da HDP-Berlin adına söz alan konuşmacı, kitleye şöyle seslendi; ‚Türkiye‘ nin başkenti Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen bu kanlı saldırı Türkiye’de gerceklestirilmek istenen barış ortamına karşı bir darbedir. Biz bunun ilk olmadığını Roboski’de, Suruç ‚ta ve Diyarbakır’da yaşadık ve bugünde malesef Ankara’da son olmayacağını gördük. Katliamı yapanlar ve bundan nemalanmaya çalışanlar herzamanki gibi ortadadır. Fakat bilmelidirlerki döktükleri kanda boğulacaklar‘. Ve devamla, herşeye rağmen inadına barışın savunulacağı, bunun gerçekleştirilmesi için her şeyin göze alınacağı vurgusu yapıldı.

Yürüyüş boyunca kitle tarafından hep bir ağızdan atılan sloganlar ile katliam lanetlendi ve faşizme karşı mücadelenin bügütülmesi çağrısı yapıldı. Eylem bitiş noktasına varıldıktan sonra, kitleye yapılan konuşmalar ardından olaysız bitirildi.