Anasayfa , Avrupa , Yüzbinler Berlin’de ‚TTIP VE CETA Anlaşmalarına Dur!‘ Dediler

Yüzbinler Berlin’de ‚TTIP VE CETA Anlaşmalarına Dur!‘ Dediler

berlinttip2BERLİN |12-10-15| 10 Ekim tarihinde yüzbinlerin katılımı ile Berlin’de AB ile ABD arasında yapılacak olan TTIP (Transatlantik Ticaret Ve Yatırım Anlaşması ), AB ile Kanada arasında yapılacak CETA anlaşmalarına karşı büyük bir protesto yürüyüşü gercekleştirildi. Katılımcılar ,, TTIP VE CETA’ yı derhal durdurun‘‘ sloganı ile Berlin Hauptbahnhof’un önünde bir araya gelerek, ünlü Berlin Siegesäule meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Eyleme Berlin dışından binlerce kişi otobüsler ve trenlerle gelerek destek verdiler.

Yürüyüşü ortak düzenleyen Alman Sendikalar Birliği (DGB) , Alman Yardım Örgütleri, Alman Doğa ve Çevre Kurumları, Alman Kültür Örgütleri yanısıra , protesto gösterisine yerli ve başta ATİF olmak üzere göçmen bir çok örgüt pankart ve bayrakları ile katılarak destek sundular. Ayrıca destek verenler arasında Yeşiller Partisi ve Sol Parti de vardı.

TTIP VE CETA gibi anlaşmalar ile ABD ve AB arasındaki siyasi ve iktisadi tüm alışverişlerin yeniden tasarlanması, emperyalistlerin dünya üzerindeki sömürü ve talan girişimlerinin büyütülmesi amaçlanıyor. Bu anlaşmaların halk için değil, sermaye sahibi şirketlerin çıkarları için yapıldığı birçok kurum tarafından dile getiriliyor. Özelleştirme, çalışma haklarının baskı altına alınması, sağlıktan eğitime sosyal hakların kısıtlanması gibi bir çok sebep, bu anlaşmaların kime ve nasıl hizmet edeceğini ortaya koyuyor.

Yürüyüş boyunca ve yürüyüşün bittiği alanda yapılan konuşmalar ile emperyalist-kapitalist ülkelerin planları teşhir edildi. Bu anlaşmalara ilişkin müzakerelere derhal son verilmesi çağrısı yapıldı.

berlinttip