Anasayfa , Dünya , Kamboçya’da polis protestoculara ateş açtı

Kamboçya’da polis protestoculara ateş açtı

kambocyaPHNOM PENH | 03-01-2014 | Kamboçya’da haftalardır çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarının yükselmesi için eylemde olan tektil işçilerine askeri polis saldırdı. Saldırı sonucunda 3 işçi yaşamını yitirdi.

Bugün başkent Phnom Penh’de kötü çalışma şartlarını protesto eden tekstil içilerinin eylemine polis ateş açtı. 3 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı.

Askeri polisin saldırısı, binlerce işçinin fabrikaya giden yolu kapatıp, sopa, taş ve molotofkokteyli ile güvenlik güçlerine karşı direndikleri esnada meydana geldi.

İnsan hakları derneği Adhoc’tan Chan Soveth, Kasım ayındaki protestolarda yapılan saldırıda bir kadın işçi yaşamını yitirdiğini hatırlattı ve “Bu kez silahlarla saldırdılar” açıklamasında bulundu. Soveth, olay yerinde olduğunu ve onlarca işçinin yaralandığını belirtti.

Tekstil işçileri birkaç haftadır, çalışma şartlarının düzeltilmesi ve maaşlarının yükseltilmesi için eylemde. İşçilerin eylemleri, muhalefetin başbakan Hun Sen’in istifa etmesi talebiyle yaptıkları eyleme de denk geliyor.

Askeri polis sözcüsü Kheng Tito, güvenlikten endişe edildiği gerekçesiyle protestoculara ateş edildini savundu.