Home , Avrupa , KAGEF Yaz Şenliği Gerçekleşti

KAGEF Yaz Şenliği Gerçekleşti

FRANKFURT|19.06.2023| Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’na (ATİF) bağlı olan Kültürlerarası Gençlik Forumu (KAGEF) 18 Haziran 2023 tarihinde derneğinin önünde yaz şenliği gerçekleştirdi. Kültür Sanat çalışmalarından oluşan gruplar, sanatçılar ve konuşmacılar sahnede yerlerini aldı. Coşkulu geçen yaz şenliğinin açılışı Almanca ve Türkçe dillerinde sunumlar ile yapıldı. Sunumda KAGEF’in kuruluşu, amaçları ve mücadelesine değinilirken Frankfurt’ta yaşayan göçmenlerin temel sorun ve çelişkilerine vurgu yapıldı. Alternatif Kültür Sanat çalışmalarından bahsederken ‘’dilimizde marşlarımız, omuz omuza halaylarımızla ve kavga dolu 19 yıllık tarihi bilinçle bugün yine bir aradayız’’ denildi.

KAGEF Eş-Başkan’ının yaptığı açılış konuşmasında emperyalistlerin yarattığı saldırılar ve tahribatlara değindi. Bunların sonucunda yaşamını yitiren ve göç etmek zorunda kalan milyonlarca insanın sorunlarına dikkat çekerken buna karşı daha güçlü örgütlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Son olarak şenliğin gelirinin deprem bölgesine aktarılacağını duyurdu. Konuşmanın ardından Bilal Akdeniz Kürtçe parçaları ve halayları ile programın müzikal bölümünü başlattı. Genç kadınlardan oluşan KAGEF Halk Oyunları Ekibi Van yöresinden oyunları sergiledi. Ardından KAGEF Çocuk Dans Ekibi Hip Hop müziği ile coşkulu bir performans yaptı. Helin türküleri ve halayları ile şenliğe katkı sundu. Yeni Kadın adına yapılan konuşmada sistemin kadınlar üzerinden yarattığı ayrımcılığa ve ötekileştirilmeye değinildi ve Frankfurt’ta buna karşı yapılan çalışmalar anlatıldı.

Küçük sanatçı Çayan baterisi ile Ciao Bella ve Enternasyonal Dayanışma gibi marşları çaldı. Ardından KAGEF Çocuk Tiyatro Ekibi hayvanları simgeleyerek bir araya gelmeyi anlatan bir oyunu sergiledi. Ardından KAGEF Erbane Ekibi çeşitli parçaları ile bir performans sergiledi. Ekibe ilişkin ‘’Ortadoğu ve Mezopotamya’nın en kadim enstrümanlarından biri olan Erbane aşkı, özlemi ve umudu simgelemenin yanında günümüzde en çok direnişi, direnişle gelen coşkuyu anlatıyor’’ denildi. Yeni Demokratik Gençlik (YDG) adına yapılan konuşmada ağırlıklı gençliğin yozlaştırılması ve YDG Frankfurt’un buna karşı çalışmaları anlatıldı. KAGEF Gitar Grubu ise yine öğrendikleri parçaları çalıp söyleyerek muhteşem bir performans sergiledi.

Yaz Şenliğin son bölümünde Taylan, Melik, Azadi, Sipan ve Bilal Akdeniz ortak bir performans ile Kürtçe değişlerini, marşlarını ve direniş halaylarını seslendirdi. Kolektif bir emek ile gerçekleştirilen KAGEF Yaz Şenliği coşku ve motivasyon yaratarak başarı ile sonuçlandırıldı.