Anasayfa , Haberler , Nepal’de 20 Maoist Tutuklandı

Nepal’de 20 Maoist Tutuklandı

Haber Merkezi | Hindistan Devleti’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı Hindistan Siyasi Haritası’nda Nepal-Hindistan arasında bulunan ve Nepal toprağı olarak görülen Kalapani adındaki bölgeyi haritasına dahil etmesiyle birlikte Nepal’de tartışma konusu oldu. Hükumete karşı yoğun eleştiriler yönetenlerin başında ise Biplav liderliğindeki NKP (Devrimci Maoist) Katmandu’da geniş öğrenci platformlarının yapacağı mitinge katılma ve sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu.

Yapılan mitingdeki gözaltılarla ilgili basına açıklama yapan polise göre 43 kişi gözaltına alınmış ve aralarından 20 tanesinin ise NKP (Devricmi Maoist) kadrosu olduğu tespit edilmiş. Sorgulamanın devam ettiği ve sayının artabileceği de vurgulanmış.

Nekra Bitram Chand (Biplav), Prachanda yönetiminde olan NKP (Maoist Merkez) içerisindeki muhalif liderlerle beraber NKP (DM)’yi kurdu. Parti, Nepal hükumeti tarafından 12 Mart tarihinden itibaren Nepal’de yasaklanmıştı. Bu süre içerisinde Halk Ordusu’nu tekrar oluşturma ve Halk Savaşı’nı tekrar başlatma çerçevesinde çeşitli silahlı eylemler gerçekleştiren NKP (DM)’nin, Biplav dahil olmak üzere birçok üyesi tutuklandı.