Anasayfa , Avrupa , Kadınlardan Zürih’te Rojava İçin İşgal Eylemi (Foto Galeri)

Kadınlardan Zürih’te Rojava İçin İşgal Eylemi (Foto Galeri)

ZÜRİH|15.10.2019| Rojava işgaline karşı protesto eylemleri Zürih’te devam ediyor. “Feministische Aktion” (Feminist Hareket) adlı kadın eylem birliği tarafından “Savaşı durdurun, Kadın Devrimi Rojava’dan Ellerinizi Çekin” sloganı altında bugün bir işgal eylemi örgütlendi. Zürih’in en yoğun kavşakların bir tanesi olan Albisriederplatz 70 dakikalığına araba, tramvay ve otobüs trafiğine kapatıldı.

Yollarda boydan boya “In Zürich regnet es Wasser, in Rojava Bomben.” (Zürih’te yağmur yağıyor, Rojava’da bomba), “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak” ve “Menschen Sterben und ihr schweigt, der Verkehr steht still und ihr Schreit” (İnsanlar ölüyor siz susuyorsunuz, trafik duruyor bağırıyorsunuz” yazılı pankartlar asıldı.

Yağan yağmura rağmen kitle coşkuluydu ve sık sık sloganlar attı. Eylem boyunca getirilen kamyonetten sokakları inleten direniş marşları çalındı ve açıklamalar okundu. Rojava’dan gelen sesli ve görüntülü mesajların ardından eylem sonlandırıldı, katılan yaklaşık 150 kişi sorunsuz bir şekilde alanı terk etti.