Anasayfa , Avrupa , Güzel Ana Ve Serdar Can Anıldı

Güzel Ana Ve Serdar Can Anıldı

HAMBURG|02.10.2017|Hamburg ‘ta devrimcilerin direngen ve fedakâr annesi  Güzel Ana (Güzel Şahin) ve Partizan emekçilerinden Serdar Can anıldı. Pazar günü (01.10) gerçekleşen anmada Güzel Ana ve Serdar Can dışında son süreçte Faşist T.c’nin gerçekleştirdiği saldırılarda ölümsüzleşenler MKP / HKO (Maoist Komünist Partisi) gerillaları Özcan Öner ve Cem Gürgül , bir dönem Hamburg’ta faaliyet yürütmüş olan ve Mahmur’da ölümsüzleşen yurtsever Ali Çiçek (Xelil),İngiltere’den Rojava topraklarına giderek ölümsüzleşen Mehmet Aksoy ,BÖG (Birleşik Özgürlük Güçleri) Komutanı Gökhan Taşyakan  , TKP/ML üyesi TİKKO komutanı Nubar Ozanyan’da unutulmadı. Salon hazırlığında son süreçte ölümsüzleşenlerin fotoğraflarıyla Proletarya Partisi saflarında ölümsüzleşenlerin pankartları kullanıldı.

Anma saygı duruşu ile başlatıldı akabinde Serdar Can ve Güzel Ana için hazırlanmış olan video gösterimi paylaşıldı. TKP/ML Örgütleme Komitesinin açıklaması okundu.Yapılan açıklama ‘’Türk, Kürt, Ermeni, çeşitli milliyet ve inançlardan halkımız, devrim mücadelesine böylesi yiğit ve mücadeleci bir kadın, bir ana kazandırdığı için ne kadar gurur duysa azdır. TKP/ML olarak böylesi Güzel bir anamız olduğu için ne kadar gurur duysak azdır. Analarımıza layık olmak, mücadelemizi devrimle taçlandırmak, onların karşılarına Demokratik Halk İktidarını kurmuş olarak çıkmak için bir kez daha yemin ediyor, anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz’’ denilerek Şehitlerimiz toprakta tohum, hasadımız devrim olacak! diye bitirildi. TKP/ML TİKKO Rojava komutanlığının yapmış olduğu açıklamada kitleyle paylaşıldı. Açıklamalar da mücadele içerisinde Güzel Ana’nın ve Serdar Can’ın mücadele yaşamları aktırıldı. MKP  Hamburg taraftarlarının sunduğu  mesajda okundu. Cihan Şahin’in kaleme aldığı ve Özgür Gelecek gazetesinde yer alan yazı da kitleyle paylaşıldı.Yapılan konuşmaların dışında Grup Cemre ‘nin müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Şiirlerle ve dinlenilen ezgilerle etkinlik sonlandırıldı.

18 Eylül günü geçirdiği kalp krizi sonrası ölümsüzleşenler kervanına katılmıştı Serdar Can . TKP/ML Amed ( Diyarbakır ) ‘daki ilk kadrolarından biri olarak mücadeleye katılmış.Ve çeşitlli alanlarda mücadeleye katkısı olmuştur. Bunun yanı sıra Türkiye’de Ermeni Soykırımı ile ilgili Ninemin Masalları kitabını yazmıştır. Türkiye’de yazılan soykırımı anlatan ilk kitaptır. Güzel Ana 20 Eylül günü beyin kanaması sonucu ölümsüzleşmişti. Devrimci mücadele içerisinde önemli bir emeğe sahip olan bir Ana. Ölümsüzleşen gerillaları sahiplenmede , Zindanlarda ki direnişlerde zindan kapılarında, her an her yerde gerçekleşen eylemlerde görünen, mücadeleci ve direngen bir insan olan Güzel Ana (Güzel Şahin) Kaypakkaya geleneğine gönül vermiş, onun görüşlerini her yerde, doğrudan devletin karşısında da savunmuş. Uzunca bir dönemden bu yana başta hapishaneler olmak üzere halka yönelik baskıya, sömürüye, haksızlıklara vs. karşı yapılan eylemlerin bir çoğuna katılan duyarlı ,direngen ve fedakar bir ‘’Ana’’ olarak mücadelede yaşayacak.