Home , Avrupa , STUTTGART’TA 18 MART MİTİNGİ ve NEWROZ YÜRÜYÜŞÜ

STUTTGART’TA 18 MART MİTİNGİ ve NEWROZ YÜRÜYÜŞÜ

Uluslararası bir Mücadele günü olan 18 Mart Dünya Politik Tutsaklarla Dayanışma günü Stuttgart’ta saat 17:00 de Kobanê Meydan’ında gerçekleşen bir mitingle selamlandı. 15 Nisan’da Avrupa’da ATİK Aktivist ve Yöneticilerine yönelik uygulanan tutuklama terörü birkez daha alanlarda teşhir edilirken politik tutsakların teslim alınamayacağını, mücadelelerinin sürdürüleceğini göstermek için bir araya gelindi. Yapılan açıklamalarda ve ATİK, AGİF NAV-DEM, ADHK, SYKP ve FİDEF’in çıkarmış olduğu ortak bildiride tutsaklarla dayanışmanın önemine değinilirken özellikle alman devletinin 129a/b yasalarını devrimci ve demokratlar üzerinde onları hapishanelere doldurmada nasıl kullandığı vurgulandı.

Alanda dağıtılan Yeni Demokratik Gençlik’in bildirisinde şu sözler yer buldu: “Bizler; devrimci iradenin onları hapishanelere doldurarak, tecrit ederek, işkencehanelerde parçalayarak teslim alınamayacağını Ser verip Sır vermeyen komünist önder İbrahim Kaypakkaya’dan öğrendik. Uluslararası kamuoyuna politik tutsaklarla dayanışma çağrısında bulunarak POLİTİK TUTSAKLAR YALNIZ DEĞİL, ALANLAR BİZİMDİR DİYORUZ!”.

Ardından Politik Tutsaklarla Dayanışma etkinliği Newroz’un coşkusu ile birleşti. Miting alanından Newroz Yürüyüş’ünün başlangıç noktasına yürüyen kitle orada alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Stuttgart Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı ile bir araya gelen kitle saat 18:30da yürüyüşe geçti. Ezilen halkların umudu, haksız savaşlara ve sömürüye karşı bir simge olan Newroz’un sönmeyen ateşinin coşkusu Stuttgart’ın en işlek meydanında direniş halayları ve meşaleler ile birlikte yerini aldı.