Anasayfa , Avrupa , Kadına Karşı Şiddet Hannover’de Teşhir Edildi

Kadına Karşı Şiddet Hannover’de Teşhir Edildi

HANNOVER|09.12.2018|Yeni Kadın, Yeni Demokratik Gençlik ve Hannover Tohum Kültür Merkezi’nin ortaklaşa  organize ettiği;  “25 Kasım Kadına Karşı Şiddet”in protesto edildiği gün çerçevesinde etkili ve anlamlı bir etkinlik düzenlendi.Kapalı salonda yapılan etkinliğin programında; sinevizyon, konuşmalar, şiirler, türküler, tiyatro gibi sanat etkinlikleri vardı.

Daha çok genç kadınlardan oluşan organizasyon ekibi, dinleyicilere her açıdan doyurucu bir sunum yapılmasını sağladılar.Bugün (09.12.2018) saat 14 de başlayan etkinlik dünya emekçi kadınlar için ve kadın mücadelesi ve sınıf mücadelesinde şehit düşenler adına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.Ardından  kadına karşı şiddetin esas olarak bir sistem sorunu olduğunu katledilerek bedel ödeyen Mirabel Kardeşlerin mücadelesi bir sinevizyon şeklinde sunuldu.Songül Erbaş söylediği türkü ve etkinlik boyunca yaptığı sunum ile canlı bir ortam yaratılmasında rol oynadı.Genç yetenekler Eftelya ve Yekbun ikilisi ise güzel türküleri ile dinleyicileri duygulandırdılar.YDG Gençlik Festivali solo türkü dalı üçüncüsü genç Mustafa Sağ ise söylediği ezigilerle 3.lüğü hakkıyla kazandığını bir kere daha kanıtlamış oldu.Etkinliğin ilerleyen zamanı içinde Yeni Kadın ÜKK adına bir konuşma yapıldı. Kadınlar, kapitalist sistemin baskılarına ve onun bir ürünü olan erkek şiddetine karşı mücadeleye ve örgütlenmeye çağırıldı.

Sarı Yeleklilerin Direnişi Selamlandı

Etkinliğin Tiyatro bölümünde, gençlerin  yazıp-yönetip ve oynadığı  “Sahneden Bir Kadın Geçti”  oyunu sahneye kondu. Seyircilerden bol alkış aldılar.Etkinliğin son bölümünde,  Ses ve Müzik sanatçıları Özden ÇİÇEK & Ersen BUCAK ikilisinin Türkçe, Arapça ve Ermenice seslendirdikleri ezgilerle dinleyicilere, güzel bir müzik ziyafeti sundular. İkilinin son şarkılarıyla, dinleyiciler kendilerini oyun pistinde buldu.

Salonu dolduran dinleyiciler, kadına karşı şiddetin protestosunu içeren devrimci siyasi konuşmaların yanında sanatsal sunumlarla dolu bir pazar günü geçirdiler.

https://www.facebook.com/AtikHaber/videos/309445153242630/