Anasayfa , Haberler , İzmir Depreminde Son Durum

İzmir Depreminde Son Durum

İZMİR|01.11.20|Önceki gün İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde can kaybı artıyor. Arama kurtarma çalışmaları ise hala devam ediyor.

İzmir’deki depremde can kaybı 73’e yükseldi

İzmir’deki depremde ölenlerin sayısının 73’e yükseldiği açıklandı. Sekiz binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından 43’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere 1044 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

İzmir’deki depremin ardından yıkılan binalarda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bağımsız Maden İş dün Soma’da direnen madencilerden oluşan bir ekibin enkaz bölgesine ulaştığını ve destek için çalışmaya başladığını açıkladı.

Depremde mağdur olanlar için çeşitli dayanışma ağları oluşturulurken yerel kaynaklara göre devletin erzak/barınma konusunda yetersiz olduğu belirtiliyor.

AFAD 1’i boğulma olmak üzere toplam 73 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, yaralanan 961 kişiden 743’ünün taburcu edildiğini, tedavisi devam edenlerin sayısının ise 218 olduğunu açıkladı.

Yunanistan son durum

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem, Yunan adalarında da hissedildi. Sisam’da bazı kilise ve evlerde hasar meydana geldi. Sisam’da iki çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi.