Anasayfa , Avrupa , İZ Belgeseli Rüsselsheim’de Gösterime Sunuldu

İZ Belgeseli Rüsselsheim’de Gösterime Sunuldu

Rüsselsheim |15.10.2017| Hakan Gürer’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) tarafından Avrupa’da gösterimlere sunulan İZ Belgeseli, Almanya’nın Rüsselsheim kentinde izleyicileri ile buluştu.

Yüze yakın izleyicinin yer aldığı salonda gösterim öncesi, Grup Simurg tarafından Diyarbakır zindan direnişlerine dair ezgiler seslendirildi.

ATİK adına Konsey üyesi tarafından yapılan konuşmada İZ Belgeseli hakkında bilgilendirme yapılırken „bu zindanda Kürt yurtseverler, ve yine Kürt dostu Türk, Ermeni, Laz, Çerkez, Arap, Boşnak asıllı devrimciler, sosyalistler ve komunistler inanılmaz bir vahşete tabi tutuldular. Diyarbakır 5 nolu’da kadın tutsaklara yapılan özel cinsiyetçi işkencelerin aradan geçen 37 yıla rağmen halaçok azını bilmekteyiz.. Çünkü kadın tutsakların çok az bir kesimi, yıllar sonra da olsa, cesaretlerini toplayarak onlara ekstradan yapılan işkenceleri bir kaç makalede anlatabildiler. Burada kadın tutsak olmak, hele hele Kürt, alevi, gayr-ı müslüm ve sosyalist kadın tutsak olmak en katmerli CİNSİYETÇİ işkenceye hergün, her an maruz kalmak demekti” ifadelerine yer verildi.

ATİK Konsey temsilcisi konuşmasında „Özelikle faşist AKP iktidarı ve Diktatör Erdoğan patentli günümüzdeki zulmün 12 Eylül Faşizmi’ne yaslanan kökenlerini, Türk İslam Sentezi’nin süremekte olan faşizan mahiyetini farketmek için pür dikkat dinlemenizi tavsiye ediyoruz” diyerek katılımcıları selamladı.

İlgiyle izlenen Belgesel gösterimi ardından seyircilerden olumlu tepkiler geldi. Belgeselin önemli bir konuyu aktadığını belirten seyirciler AHM’ye, duygulu olmasının yanı sıra politik aktarımlarının, gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya seren bu türden çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini vurguladılar.