Anasayfa , Avrupa , Yeni KADIN: ‘İsyan ediyoruz! Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz!’

Yeni KADIN: ‘İsyan ediyoruz! Bir kişi daha eksilmek istemiyoruz!’

Erkek şiddetiyle katledilen kadınlar tüm dünyada gündemden düşmezken, Frankfurt’ta yaşayan ve 20 Ağustos tarihinden bu yana kendisinden haber alamadığımız Saray için endişe duyuyoruz. Saray Güven’in kaçırılmasında rolü olduğu düşünülen ve akıbetinden sorumlu tutulan Hayreddin Tandoğan isimli şahıs, Fransa’nın Strasburg kentinde polis tarafından yakalanırken Saray’ın nerede olduğu, hayatta olup olmadığı hala bilinmiyor.

Hayreddin Tandoğan’ın akli dengesinin yerinde olmadığı, şizofren olduğu iddia edilse de biz Saray’ı kaçıran zihniyetin hastalık değil özel mülkiyet ve iktidardan beslenen erkeklik olduğunu biliyoruz.

Zira dünya üzerinde her gün onlarca kadın, çoğunluğu en yakınlarındaki erkekler (eski-yeni koca, baba, sevgili vb.) tarafından katlediliyor. Her gün onlarca kadının yaşam hakkı, “ya benimsin ya kara toprağın” diyerek kadını özel mülkiyeti olarak gören erkekler tarafından elinden alınıyor. Her gün onlarca kadın erkeklerin adına sevgi, aşk, tutku dedikleri cinayetlere kurban gidiyor…

Dünyanın her yerinde kadınlar, kadın cinayetlerine-kırımına karşı sesini-eylemini yükseltirken, kadın hareketinin bileşenlerinden olan, yıllarca omuz omuza birlikte mücadele ettiğimiz Saray’ın da katledilen kadınların arasına adının yazılmaması için, bir tek kişi dahi eksilmemek için sesimizi yükseltiyoruz.

Yaşam alanlarımızı daraltan, nasıl yaşayıp ne zaman öleceğimize karar veren erkek egemen sisteme karşı Saray’ın da sesi soluğu olacağız. Saray, aramıza sağ salim dönünceye, kadın özgürlük mücadelemizdeki hemen omuz başımızda yerini alıncaya sokakları terk etmeyeceğiz.

Saray’ı kaçıran ve bu kadar süre alıkoyan Hayreddin Tandoğan isimli şahsın sorgusunun çok hızlı bir şekilde yapılarak Saray’ın yerinin öğrenilmesini; “haksız tahrik” ya da “hastalık” gibi hafifletici sebepler kullanılmayarak en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz.

Kadın kırımına (feminicide) karşı Arjantinli kadınların sloganını Saray Güven için bir kez daha tekrarlıyoruz: Tek bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Ni Una Menos!

 Tek bir kişi daha eksilmemek için yaşasın kadın dayanışması!