Anasayfa , Avrupa , İSVİÇRE/UNİA Sendikası Göçmenler Kongresini yaptı.

İSVİÇRE/UNİA Sendikası Göçmenler Kongresini yaptı.

UNİA KONGREBERN |17.03.2015|UNİA sendikasının örgütlediği, ve bir çok kurum-kuruluşlarında katıldığı Göçmenler Kongresi, İsviçre’nin Bern şehrinde gerçekleştirildi.

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu-İTİF temsilcilerinde katıldığı kongreyi, Unia eş başkanı Vania Alleva kongreyi katılanları selamlayarak başlandı.

Konuşulan ve Kabul edilen konular arasında, İsviçre Suriye den alınacak olan yüzbin ilticacın desteklenmesi, İsviçre’de yaşayan kağıtsızların oturma hakkının yasalar çerçevesinde düzenlenmesini ve kağıtsız olan ilticacıların illegal görülmemesi, bütün göçmenlere eşit haklar, üçüncü dünya ülkelerinden gelen işçilere verilen çalışma müsade sayısının arttırılması gibi göçmenleri son derece ilgilendiren konular konuşuldu.

Son yıllarda giderek İsviçre’de artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına yönelik ilgili yapılan tartışmalarda, Pegidanın girişimlerinin yanısıra ayrımcılığa ve yabancı düşmanlığına karşıda kongre bir birlik oluşturdular.

Bern’de yapılan ilk göçmenler kongresi göçmenler için bu çok önemli konuları tartışıp belli konularıda karara bağlıyarak sonlandırıldı.