Home , Avrupa , Basel`de devrimci tutsaklar için anma düzenlendi

Basel`de devrimci tutsaklar için anma düzenlendi

Attachment-1

İsviçre’nin Basel şehrinde 19 -22 Aralık katliamı ve hapishane direnişinde yaşamını yitiren devrimci tutsaklar için anma düzenlendi.

„15. yılında 19-22 Aralık Katliamını ve Direnişini Unutmadık Unutturmayacağız“şiarıyla düzenlenen etkinlik saygı duruşuyla başladı.
Tutsakların Sesi Platformu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu, Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi, Mücadele Birliği, Basel Alevi Kültür Merkezi, İsviçre Demokratik Halklar Federasyonu, Proleter Devrimci Duruş’un düzenlediği etkinlikte kurumlar adına konuşma yapıldı.
Konuşmada, egemen sınıfların iktidarlarını kaybetme kaygısı Kürt ulusal özgürlük Hareketi ve Türkiye devrimci hareketinin yükselttiği mücadele bu kaygıyı dahada büyütmüş durumdadır. Diyarbakır , Suruç ve Ankara katliamları ve Tahir Elçinin katledilmesi bunun somut örneklerindendir. Kürt halkının özyönetimine karşı topyekün saldırarak Halklara , ezilen emekçilere , işçi sınıfına karıı katliamlar yapmak Faşist devletin temel politikasıdır. Emperyalist-kapitalist sistemin de temel politikasının katliam olduğuna dikkat çekilen konuşmada, „Almanya’da 1970’lerde RAF militanlarına, 1980’lerde İngiltere’de IRA militanlarına, İtalya’da Kızıl Tugaylar’a yapılan baskı ve işkenceler, herkes tarafından bilinmektedir. Bugün de emperyalist ülkelerin zindanlarında 10 ATIK yöneticisi, Kürt ülusal özgürlük hareketinin yöneticileri ve DHKP-C militanlarının tutuklu olduğunu unutmayalım“ vurgusu yapıldı.
19 Aralık’ın sadece katliam tarihi değil, aynı zaman da destansı bir direniş olduğu belirtilerek „Bedenleriyle kurşunlara göğüs geren devrimci tutsakların iradesini kıramayan faşist iktidar, koğuşları yakarak devrimcileri katletti. F tiplerini direniş yerine çeviren devrimcilere san olsun“ unutmadık unutturmayacağız.
Faşist devlet ve onun iktidarı AKP tarafından kitlesel katliamları hayata geçirdiği belirtilen konuşmada, Suruç, Amed ve Ankara katliamı ardından Kürdistan’da şehirlerin ve ilçelerin topa tutulduğu Kürt olan herkesin düşman görüldüğü katl,am ve yasaklarla „Devletin, sadece örgütlü güçleri değil, gerçekleri dile getiren tarafsız aydınları, Tahir Elçileri katletti ve katliamlarına devam etmektedir.
Program şiirler dinletisi, 19 Aralık’ı anlatan sinevizyon, Emeğe Ezgi Müzik Grubu ve Basel Alevi Kültür Merkezi’nin çocuk korusunun dinletişiyle sona erdi.
AHM-İsviçre