Home , Avrupa , DEKÖP-A'nın kampanyası Paris'in Stalingrad meydanında sonlandırıldı

DEKÖP-A'nın kampanyası Paris'in Stalingrad meydanında sonlandırıldı

parisPARİS | 12 – 05 – 2009 | DEKÖP-A’nın 10 Aralık 2008 tarihinde başlatmış olduğu ‚Baskı Yasalarına Hayır‘ kampanyası çerçevesinde yapılan bir dizi etkinlikten sonra, yine daha önce alınan karar doğrultusunda 8 Mayıs 2009 Tarihinde sona erdi.

8 Mayıs’ta, DEKÖP-A Paris’in Stalingrad meydanında yaptığı mitingle kampanyayı sonlandırıldı. Saat 16’da başlayan mitingde Fransızca ’sermayenin güvenliği, bizim güvencesizliğimizdir‘ yazılı pankart açan DEKÖP-A, etkinliği kampanyayla ilgili Türkçe yapılan bir açıklama ile başlattı. Ardından Fransızca hazırlanan metin okunda. Ayrıca etkinlik yeri bakımından neden Stalingrad meydanının seçildiğinde de değinen DEKÖP-A açıklaması, 2. Emperyalist Paylaşım Savaşı döneminde Stalingrad direnişinin öneminin altını çizdi. Yazıda, son dönemlerde çıkarılan baskı yasalarına karşı nasıl  bir tavır sergilenmesi gerektiğine de değinildi. Bu türden yasaların daha çok göçmen işçi ve emekçileri kıskacı altına aldığına vurgu yapılan konuşma, örgütlenmenin gerektiğinin yanısıra demokratik ve meşru taleplerin dile getirilmesiyle sonlandırıldı. 

Mitinde, DEKÖP-A’nın kampanya ile ilgili çıkarmış olduğu afişler de döviz şeklinde taşındı. Ayrıca konu ile ilgili broşürlerin Fransızcası yoğun bir şekilde dağıtıldı. Kitle tarafından konu ile ilgili ve mücadeleye dair Fransızca ve Türkçe sloganlar düzenli bir şekilde atıldı. Demokratik talepleri içeren bu tür kampanyaların önemine yapılan vurgunun ardından yaklaşık 40 kişinin katıldığı miting sona erdi.