Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’de Etkinlikler Dizisi

Nürnberg’de Etkinlikler Dizisi

NÜRNBERG |15.04.2018| Nürnberg bu hafta boyunca etkinliklere ev sahipliği yaptı. 11 Nisan günü içlerinde ATİK yöneticilerinin de bulunduğu 10 devrimcinin tutuklanmasının üçüncü yıldönümü nedeniyle “Freiheit für ATİK”  platformu tarafından bir miting düzenlendi.

Mitingde platform adına yapılan konuşmanın sonunda “10 devrimcinin yaptığı gibi baskı ve sömürünün olmadığı barış dolu özgür bir dünya için mücadele ediyoruz. Tutsakların bir bölümünün serbest bırakıldığı yerde birliğimizi devam ettirerek tutuklu bulunan beş devrimcinin özgürlüğünü ve davanın düşürülmesini talep ediyoruz. Sol aktivistlerin kriminalize edilmesine hayır ve 129, 129a ve 129b maddeleri kaldırılsın.”

DKP ve Rote Hilfe’nin de konuşma yaptığı miting boyunca platform tarafından çıkarılan broşürler dağıtıldı ve sık sık “Tüm politik tutsaklara özgürlük”, “Enternasyonal dayanışmayı yükseltelim” sloganları atıldı.

14 Nisan günü Erlangen şehrinde “Frieden in Kurdistan-Efrin” platformu tarafından Afrin’in işgaline karşı bir miting düzenlendi.  İki saat süren etkinlikte platform tarafından çıkarılan bildiri dağıtıldı ve konuşmalar yapıldı. ATİF’in de içinde yer aldığı miting coşkulu geçti. Aynı anda Bayern eyaletinde çıkarılmak istenen yeni polis yasasını protesto eden başka bir yürüyüş kolu alkış ve sloganlarla karşılandı.

Aynı gün akşam ise yine Dialog der Kulturen derneğinde “3. yıl dönümünde TKP/ML davasının son durumu ve Alman yargısının ve devletinin politikalarını” konu alan bir panel yapıldı. Moderatörlüğünü Rote Hilfe-Nürnberg temsilcisinin yaptığı panelde konuşmacı olarak ATİK başkanı Süleyman Gürcan, “Freiheit für ATİK” platformu adına bir temsilci ve dava avukatlarından Iñigo Schmitt-Reinholtz yer aldı. Etkinliğe dinleyici olarak katılan avukatlardan Manfred Hörner ve Yunus Ziyal da söz alarak davaya ilişkin konuşmalar yaptılar.