Home , Avrupa , İSVİÇRE`DE ATİK`Lİ TUTSAKLAR İÇİN COŞKULU GECE…!

İSVİÇRE`DE ATİK`Lİ TUTSAKLAR İÇİN COŞKULU GECE…!

Ohne Titel 2Hukuksuz ve gayri-meşru bir şekilde tutuklanan, ATİK aktivist ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen, tutuklama operasyonunu protesto etmek ve tutukluların özgürlüklerine kavuşturulması amacıyla yürütülen , „ATİK YALNIZ DEĞİLDİR!“, „ATİK AKTİVİSTLERİNE VE TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK“ kampanyası çerçevesinde,Zürih`te bir dayanışma gecesi düzenlendi. İTİF ve bileşenlerinin organize ettiği gece, hem katılım, hem de coşku açısından oldukça olumluydu.Yüzlerce kişinin katılım sağladığı gece, on hazırlık sürecinden gecenin sonlanmasına kadar, tüm güçlerimizin kollektif emek ve çalışması ile, gecenin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleşti.Yürütülen kampanya ile iç içe yürütülen ve bir kitle faaliyetine dönüştürülüp, kampanya sürecinin anlatımı üzerinden bir sahiplenme ve destek yaratılmaya çalışıldı. Oldukça etkin sürdürülen bu çalışma sonucu, her anlamda belli kazanımlarla sonuçlanmış ve bu, hem çalışmayı yüreten aktivistlerimize ve gecenin katılımcılarına coşku katmıştır.
Gece, tüm dünyada, demokrasi ve devrim şehitleri, özelde son dönemde Amed, Suruç, Ankara`da katledilenler ve Dersimde şehit düşen, Baran Dersim ve 3 PJAK gerillası ile, 3 TKP/ML-TİKKO gerillası şahsında, yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından, gecenin anlam ve önemi üzerine, ATİK Konsey üyesi bir arkadaşımız, ATİK adına bir konuşma gerçekleştirerek; operasyonun nedenleri, ATİK`ın duruşu ve neden hedef alındığı; buna karşı ATİK ailesinin, tüm kitlesiyle birliğini daha da güçlendirerek, kararlı ve inançlı bir şekildeki karşı duruşunu, kurumumuza ve yoldaşlarımıza her koşulda sahip çıkılıp, mücadelenin daha da kararlı bir şekilde geliştirileceğini; bu davanın, demokrasi ve devrimci mücadele sürdüren güçlere karşı, politika yapma hakkımıza yönelik genel bir yönelim olduğunu, ve dolayısıyla ortak bir sahiplenme ile karşı koyusun önemine vurgu yaparak, herkesi bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.
Gecemize, devrimci dayanışmanın güzel bir örneği olarak, devrimci-demokrat-yurtsever güçlerin kurumsal katılımı gerçekleşmiştir. Gecemize, ADHK, Yeni Dünya İçin ÇAĞRI ve Auf Bau mesajlarını yazılı olarak sunarken,; gecemize katılım sağlayan, PARTİZAN , İDGP (İsviçre Demokratik Güçbirliği Platformu)/ İsviçre Seçim Platformu ve MLGS temsilcileri birer konuşma yaparak, süreci sahiplendiklerini ve ortak mücadelenin önemine değinerek, direnişin büyütülmesi çağrısını yapmışlardır.
Gecemize, tutsakları ve mücadelemizi sahiplenerek katılım sağlayan devrimci sanatçı dost ve yoldaşlarımız; Serenat EZGİCAN, Komün Müzik Topluluğu, Pınar AYDINLAR, Grup Umuda HAYKIRIŞ ve Kawa URMİYE, Hıdır ÇAYAN, birbirinden güzel ezgi, mars ve şiirleriyle, tutsak yoldaşlarımızla kurduğumuz mücadele ve duygu köprüsüne katkılarıyla, duruşlarıyla, devrimci sanat cephesinden omuz vermişlerdir.
Coşkunun ve kararlılığın yüksek olduğu gece, birlikte söylenen ezgiler, marşlar ve çekilen ortak halaylarla, aynı coşkuyla sonuçlanmıştır.

Gece Tertip Komitesi