Anasayfa , Haberler , İsviçre İşçi Partisi: “Yeşilçalı serbest bırakılsın”

İsviçre İşçi Partisi: “Yeşilçalı serbest bırakılsın”

isci_partisi_mehmet_yesilcaliİsviçre: ATİK’e yönelik operasyon ve tutuklama terörünü kınayan İsviçre İşçi Partisi, ATİK ve İsviçre’deki ATİK’li tutsak Mehmet Yeşilçalı ile dayanışma içinde bulunduklarını belirterek, Yeşilçalı’ya özgürlük istedi.

ATİK’e yönelik operasyon ve tutuklama terörünü kınayan İsviçre İşçi Partisi, yazılı bir açıklama yayınladı. 26 Mayıs tarihinde yapılan açıklamada “2007 yılından beri ülkemizde yaşamını sürdüren ve 2010 yılında beri de İsviçre’de yasal oturumu olan Mehmet YeşilçalıFribourg Hapishanesi’nde tutulmakta ve Almanya’ya gönderilmek istenmektedir” denilerek sürece ilişkin bilgi verildi.

 

“Yeşilçalı’nın başka ülkeye gönderilmesine izin vermeyeceğiz”

Almanya’nın da Yeşilçalı’yı Türkiye’ye iade edebileceğine dikkat çeken İşçi Partisi “Yeşilçalı zaten 8 yıl Türkiye’de hapishanede yatmış ve yoğun işkence görmüştür” diyerek duruma tepki gösterdi. Yeşilçalı’nın ailesi ile görüştürülmeyip tecrite tabi tutulduğunu da belirten İşçi Partisi, “Bu Avrupa insan haklarına aykırıdır, kınıyoruz” dedi.

ATİK ve üyelerinin terör ve terörist kapsamına alınmasını şiddetle reddediyoruz. Eğer Mehmet Yeşilçalı’nın yargılanması söz konusu ise mutlaka İsviçre yasalarına göre ve burada yargılanmalıdır” diyen İşçi Partisi, Yeşilçalı’nın başka bir ülkeye gönderilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdiler.

Biz İsviçre İşçi Partisi olarak ATİK ve Mehmet Yeşilçalı ile dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor, ATİK’in tecrit edilmesine karşı çıkıyoruz” diyen İşçi Partisi açıklamasını “Mehmet yYeşilçalı derhal serbest bırakılmalı” çağrısı ile sonlandırdı.