Anasayfa , Avrupa , İsveç’te Çete Saldırısında Ölü ve Yaralılar Olduğu Bildirildi!

İsveç’te Çete Saldırısında Ölü ve Yaralılar Olduğu Bildirildi!

fotoğraf 1GÖTEBORG | 22-03-2015 | Son aylarda tüm İsveç’i saran çete savaşları ve ölümler, Göteborg’daki saldırıyla yeni boyuta ulaştı. İsveç’in Göteborg şehrinde iki komşu mahallenin çete örgütleri arasında gelişen egemenlik kavgası, Çarşamba günü bir restoranta yapılan baskınla had safhaya ulaştı. Vårvädertorget’teki saldırıda iki kişi öldü 10-15 kişi ise yaralı. Yaralıların arasında ağır yaralılar da var ve ölü sayısının artabileceği söyleniyor.Mekanı basan iki kişinin ellerinde bir görgü tanığının söylemiyle kalaşnikoflar olduğu, yüzlerinde maske olduğu ve birinin üstünde ise polis yeleği bulunduğu söyleniyor. fotoğraf 3

Saldırıyı mekanda bulunan bir çeteciyi öldürme amacıyla yaptıkları, bu Sırada müşterilere doğru rastgele ateş açıldığı, yaralıların olayla bir bağlantısının olmadığı ve ölen gencin (Petar Petroviç) bir arkadaşıyla eve yemek aldığı sırada tanık olarak ifadesinin alınmaması için kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü saptandı.Olay sırasında bölgede sivil polislerin olduğu, polis yemekli çeteciden dolayı mekana yapılan bir polis baskınından şüphelendikleri açıklandı.

Bugün İsveç Başbakan’ı Stefan Löfven Brüksel’deki toplantıya katılımını iptal ederek olay bölgesinefotoğraf 2 geldi. Hala yoğun kalabalıkların olduğu mahallede polis geniş önlemler almış durumda. Saldırıya ilişkin araştırmalar sürüyor.