Home , APP , İstanbul Sözleşmesini birlikte kazanacağız!

İstanbul Sözleşmesini birlikte kazanacağız!

MANNHEİM| 24.03.2021| Yeni Kadın, SKB, TJK-E, Göçmen Kadınlar Birliği,Ronahi Berivan Kadın Meclisi, ve Mannheim Feministler Birliği’nin birlikte organize ettiği ve Die Linke, Bündnis 90/ Die Grünen, SPD partilerinin kadın aktivistlerinin de katıldığı mitingle İstanbul Sözleşmesi’nin iptali protesto edildi.
23 Mart 2021 günü Mannheim Paradeplatz Meydanı’nda,taleplerin yazılı olduğu dövizleri, flama ve pankartlarıyla bir araya gelen kadınlar tepkilerini dile getirerek, „Kadınların, çocukların, LGBTİ+ bireylerin yaşam haklarını ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceklerini“ vurgulayarak, „İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirinceye kadar sokaklardan çekilmeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz…“ dediler.
„Toplumsal cinsiyet eşitliğini kabul ettireceğiz!..
Sadece kadın hakları aktivistleri değil, hukukçuları ve pek çok AB üye devletinin hükümetleri de bu kararı , Türk hükümetinin kadınlara devletin baskısını meşrulaştırma çabası olarak görüyor. İstanbul Sözleşmesi’nde imzacı devletler, anayasalarında ve hukuk sistemlerinde cinsiyet eşitliğini gözetmeyi ve kadına yönelik şiddete karşı yasal işlem taahhüt ederler…“ denilen açıklamanın,yapılan konuşmaların ardından, miting basın açıklaması ve sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.