Anasayfa , Haberler , İstanbul Newroz'u halaylarla son buldu

İstanbul Newroz'u halaylarla son buldu

İSTANBUL | 22 – 03 – 2010 | İstanbul’da tarihin en görkemli Newroz’u katılımcı sanatçıların gerçekleştirdiği konserler ve halaylarla son buldu. İstanbul Zeytinburnu’ndaki Kazılıçeşme Meydanı’nda 500 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamaları yapılan konuşmaların ardından katılımcı sanatçıların konserleriyle son buldu.Barış İçin Sanat Girişimi adına ulusal Kürt kıyafetleriyle sahne alan Yasemin Göksu, tutuklu çocukların durumuna dikkat çekti. Göksu Türkçe Kürtçe ve Zazaca Newroz’u kutladıktan sonra aynı dillerde bir konser verdi.

HORONHALAY

Göksu’nun ardından sahne alan Karadenizli sanatçı Birol Topaloğlu ise kemençe eşliğinde alanı coşturdu. Tulum, kemençe ve Karadeniz şarkılarıyla horon tepen ulusal kostümlü Kürtler, horon-halay karışımıyla coştu. Çok sayıda sanatçının katılımıyla devam eden etkinlikte son olarak Koma Azad sahne aldı.

Slogan ve halayların eksik olmadığı kutlama Koma Azad’ın ‘Roj Wê Bê’ ve ‘Xerîbim’ gibi klasikleşmiş şarkılarıyla Newroz alanı şenlik yerine döndü. Büyük İstanbul Newroz’u alkış, halay ve sloganlarla son buldu. Herhangi bir aksaklığın yaşamadığı kutlamalarda kitle görevliler eşliğinde yürüyüşlerle dağıldı.