Home , Avrupa , İsrail`in Gazze Katliamı Köln`de Lanetlendi

İsrail`in Gazze Katliamı Köln`de Lanetlendi

gazzekatliamiKÖLN | 19 – 01 – 2009 |Siyonist İsrail Devleti’nin Gazze’de ki katliamının 22. gününü geride bırakırken, bu süre içerisinde 1.500 e yakın insan katledildi ve yüzlerce insan sakat bırakıldı. Dünyanın gözü önünde yapılan bu katliama ABD ve AB ülkeleri sadece seyirci kalmamış, bu katliamı eknomik anlamda bizzat desteklendiğide bilinen bir gerçek. Bu tutum başta Filistin ve Dünya halklarının nefretini kazanmakta ve yapılan protestolar dünyanın her tarafına yayılmaktadır.

Filistin halkının sesine ses katmak ve bölgede yaşanan katliamı lanetlemek için, Köln şehrinde aralarında ATİK, YDG ve ILPS gibi kurumlarında bulunduğu birçok Devrimci-Demokrat kurumlarla ortak olarak bir eylem düzenlendi. 2.000 kişinin katıldığı eylem Köln-Dom Klisesi önünde yapılan Miting ile saat 15’te baslatıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca “ Tod, tod, tod dem Faschismus überall“, “ Stoppt das Masseker, Stoppt den Krieg Intifada bis zum Sieg „, “ Hoch die Internationale Solidarität“ , “ Mörder Israel raus ausGaza“ gibi Sloganlar atıldı.

Coşkulu geçen yürüyüş insanlar tarafından büyük ilgi gördü ve saat 17’de Köln-Dom Klisesi önünde yapılan bir mitingle sonlandırıldı.