Home , Dünya , IŞİD Til Hemis’te katliam yaptı

IŞİD Til Hemis’te katliam yaptı

isid_til_hemiste_katliam_yapti_3_sivil_hayatini_kaybetti_h21586TIL HEMİS-14-09-2014- YPG’nin başlatmış olduğu operasyonda ağır kayıplar veren IŞİD çeteleri katliam yaptı. Til Hemis’e bağlı Til Xelil ve Hediyate köylerinde 30’dan fazla sivilin katledildiği öğrenildi.

Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirinin bölgeden bildirdiğine göre, YPG güçlerinin 13 Eylül günü Qamişlo’nın Til Hemis’e bağlı Til Maruf ve Ebugayf bölgelerinde IŞİD çetelerine karşı başlatmış olduğu ‘devrimci operasyon’ sonucu şiddetli çatışmalar medyana geldi.

Ruheye, Dibabe, Şermux, Til Maruf ve Ebugayf’te şiddetlenerek halan devam eden çatışmalarda çeteler ağır kayıplar verdi.

YPG güçlerinin operasyonu karşısında tutunamayan çetelerin kasaba ve köylerdeki halkın çıkışına izin vermeyerek, sivil halkı kalkan olarak kullanarak, karşı çıkanları ise kurşuna dizdikleri bildirildi. Şermuxa Mezin köyü ve çevresinde halkın çatışma bölgesinin dışına çıkmasına izin vermeyen çetelerin köyleri ateşe vermeye başladıkları kaydedildi.

IŞİD çetelerinin Til Hemis’e bağlı Til Xelil ve Hediyate köylerinde katliam yaparak 30’dan fazla sivili katlettikleri öğrenildi. (ANF)