Anasayfa , Haberler , İşçi Köylü gazetesi okuruna polis saldırısı

İşçi Köylü gazetesi okuruna polis saldırısı

İZMİR | 12 – 03 – 2010 | İşçi Köylü okurunu darp eden polis tabanca komplosu kurmaya çalıştı. Saldırıya ilişkin Partizan İHD’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

6 Mart gecesi saat 02.00 civarında, yerel bir halk sanatçısı da olan, İşçi Köylü okuru Aliyar Nihan arabasıyla evine giderken polis saldırısına maruz kaldı.

Nihan, bir süre takip edildikten sonra Şirinyer NATO bölgesinde arabası durdurularak arama yapılmak istendi. Nihan’ın ‘arama izniniz var mı’ sorusu üzerine polis yanlarında bulunan sivil faşistlerle beraber Nihan’a saldırarak, daha sonra gözaltına aldı. Polis yanında getirdiği tabancayı Nihan’a mal etmeye çalışsa da tutmayan komplo planının ardından Nihan serbest bırakıldı.

Saldırıya ilişkin İHD’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Partizan temsilcileri ve Nihan’ın gerçekleştirdiği açıklamada işkence, faili meçhul ve gözaltında kayıpların bu devletin geleneği olduğu vurgulanarak, ekonomik krizle beraber yükselen kitle muhalefetinin egemenleri daha da saldırganlaştırdığı belirtildi. Partizan “Bizim bu saldırılara cevabımız mücadelemizi yükseltmek olacaktır” dedi. Yurtsever devrimci demokrat çevreleri ve tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

Gazetecilerin gözaltı gerekçesi neydi sorusuna Aliyar Nihan yasadışı TKP/ML örgüt üyesi olmakla suçlandığını belirtti. Emekli Sen, Mücadele Birliği, Alınteri, Demokratik Haklar Federasyonu da açıklama metnine imzalarını atarak destek verdiler. (Halkın Günlüğü)