Anasayfa , ATİK , İşçi-Köylü Gazetesi Okuru Ali Yetgin Derhal Bulunsun!

İşçi-Köylü Gazetesi Okuru Ali Yetgin Derhal Bulunsun!

ATİK | 13 – 03 – 2010 | 12 Mart 2010 tarihinde Partizan Şehit ve Tutsak Aileleleri ve Umut Yayımcılık adına yapılan basın açıklamasına göre; İşçi Köylü gazetesi okuru ALİ YETGİN gözaltında kaybedilmek istenmektedir.

Ali Yetgin’in akrabaları ve dostları  8 Mart gecesi saat 23:00’den itibaren kendisinden haber alınamadığını belirtiyor ve bulunmasını istiyorlar. Devrimci-demokrat kimliğiyle tanınan bir işçi olan ALİ YETGİN, TEKEL işçilerinin aylarca süren görkemli direnişi ile aktif dayanışma içinde olmasıyla dikkat çekiyordu. Ankara Emniyet Müdürlüğü siyasi polisleri tarafından bu nedenle tehdit edilen ve sindirilmek istenen ALİ Yetgin‘den bir kaç gündür haber alınamıyor ve gözaltında kaybedilmiş olabileceğinden endişe ediliyor. Ailesinin ve avukatının tüm girişimlerine rağmen güvenlik güçlerinden sadece ‘bizde yok‘ cevabı alındığı söyleniyor.

ATİK olarak ALİ YETGİN’in akıbetinin açıklanmasını ve gözaltındaysa derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Özellikle TEKEL işçilerinin direnişini aktif destekleyen devrimcilere karşı türk güvenlik güçleri ve patronlar adeta bir sürek avı başlatmış durumdadırlar. Bu olay tekil bir mesele değil, aksine Türk siyasi polisinin ve sivil uzantılarının yeni bir yıldırma girişimi başlattıklarına dair çok somut verilerdir.

Benzer bir olay bir kaç gün evvel İzmir’de olmuştur. 6 Mart gecesi saat 02.00 civarında, yerel bir halk sanatçısı da olan, İşçi Köylü okuru ALİYAR NİHAN arabasıyla evine giderken polis saldırısına maruz kaldı. Nihan, bir süre takip edildikten sonra Şirinyer NATO bölgesinde arabası durdurularak arama yapılmak istendi. Nihan’ın ‘arama izniniz var mı’ sorusu üzerine polis yanlarında bulunan sivil faşistlerle beraber Nihan’a saldırarak, daha sonra gözaltına aldı. Polis, yanında getirdiği tabancayı Nihan’a mal etmeye çalışsa da, tutmayan bu komplo planının deşifre olmasının ardından, güvenlik güçleri Aliyar Nihan‘ı serbest bırakmak zorunda kaldı.

Yine bir başka olay TÜBİTAK işçisi AYNUR ÇAMALAN, 4 Şubat’ tarihinde TEKEL işçileriyle dayanışma grevine katıldığı için işten atılması olmuştur. Sınıf kardeşleriyle dayanışmasını hazmedemeyenler, TEKEL direnişçilerinin sona ermesinin ardından  Çamalan çalıştığı işten atıldı. Aynur Çamalan buna boyun eðmedi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çocukları Gözde, Yalın, Yaren ve kendisine destek veren dostlarıyla birlikte Ankara’da TÜBİTAK Kavaklıdere binası önünde oturma eylemi baþlattı. ÇAMALAN işçi ve emekçilere dayatılan  sosyal yıkım sömürü politikalarına boyun eğmeyen mücadeleci kadınların sesi olarak yeniden direniş  bağrağına sarıldı ve onurlu kavgasını Ankara’ın göbeğinde sürdürmektedir.

ALİ YETGİN, ALİYAR NİYAN ve AYNUR ÇAMALAN şahsında devrimcilere yönelik her türlü saldırganlığı kınıyoruz. Onurlu bir mücadele yürüten devrimci-demokrat bireylere, örgütlere ve halka karşı sürdürülen bütün saldırganlıkları kınıyor ve sorumlularının yargılanmasını talep ediyoruz. Uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Yaşasın Uluslararası Dayanışma

Not: ALİ  YETGİN’le dayanışmak için e-posta:  psta_bulten@hotmail.com, umutyayimcilik2007@hotmail.com, İnsan Hakları Derneği-Istanbul Şubesi:  istanbul@ihd.org.tr Tel: 0090-2122444423 Fax: 0090-2122513526

AYNUR ÇAMALAN ile dayanışma mesajı ve yazışmak için: alinterimb@gmail.com ,

Çamalan’ın işe geri dönmesini istemek ve protesto iletileri için: TÜBİTAK Başkanlık Telefonu  00 90 312 468 53 00, bhi@tubitak.gov.tr

ATIK_Ali_Yetgin – PDF