Home , Avrupa , İşçi Gençlik Kültür Merkezi Kültürleri Buluşturdu

İşçi Gençlik Kültür Merkezi Kültürleri Buluşturdu

NEUNKİRCHEN | 18 – 02 – 2011 | Cumartesi, ATIGF`e (Avusturya Türkiyeli Işçi ve Gençlik Federasyonu)  bağlı Işçi ve Gençlik Kültür Merkezi Neunkirchen bölgesinde ‚Kültürlerin Buluşması‘  adı altında bir gece gerçekleştirdi. Geceye Kürt, Türk, Ermeni, Yugoslav ve Avusturyalı halkların katılımı geceyi adeta renklendirdi. ,

Saat üçte başlayan gece derneğin ölümsüzleşen onur üyeleri Ali Demir ve Bülent Aslan`ın anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Avusturya halk oyunları sahne aldı. Dans gurubunun sergilediği güzel oyunlar geceye ayrı bir renk kattı.

Volkskültür bölümününden Mag. Fr. Zeintl´in konuşmasının ardından; Nergiz halk oyunları sahne aldı. Halk oyunlarıyla devam eden etkinliğe on dakika ara verildikten sonra Neunkirchen Belediye Başkanı Herbert Ostenbauer bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmanın ardından sahneyi Neunkirchen entegrasyon bölümünden sorumlu Avusturyalı İlse Steiner aldı.  Ilse Steiner`in yaptığı konuşmanın ardından panel bölümüne geçildi.

Panelistler moderatör Mag. Hikmet Arslan, ATIGF temsilcisi Orhan Gürcan ve Neunkirchen Belediye başkan yardımcısı Mag. Martin Fasan ve Entegrasyondan sorumlu Mag. Murat Düzel`in göçmenliğin tarihi, sorunları ve entegrasyon üzerine yaptığı konuşmalar büyük ilgi topladı.

Geceye verilen yarım saat aradan sonra sahneyi  Türkiyeden misafir olarak gelen Servet Kocakaya aldı. Servet Kocakaya`nın yaptığı müzik dinletisi gecenin atmosferini daha da yükselti. 400`ü aşkın bir kitlenin katılım sağladığı etkinlik Halkın büyük beğenisini alan sanatçının güzel şarkılarıyla çoşkulu bir şekilde  sona erdi.

Resim Galerisi