Home , Dünya , Ünlü Araştırmacı Arundhati Roy’a Dava Açıldı

Ünlü Araştırmacı Arundhati Roy’a Dava Açıldı

HİNDİSTAN | 25 – 04 – 2010 | Hindistan’ın ünlü yazar ve araştırmacısı Arundthati Roy’a dava açıldı. Bu gelişme karşısında birçok demokratik kitle örgütü tepki gösterdi. Hindistan’da son süreçte birçok aktivist hakkında dava açılması Güney Chattisgargh’tan çıkan seslerin boğulmak istendiğine bir göstergedir.

Geçen ay Roy’un “Yoldaşlarla Yürümek” adlı makalesi yayımlanmıştı. Makalede birlikte kaldığı Maoist gerillalarının mücadelesi ve koşulları ve pek tabi ki Hindistan devletinin saldırıları ele alınıyordu. Makale ulusal bir haber dergisinde yayımlandı ama uluslararası çapta da yankı buldu.

Konuyla ilgili yapılan ve birçok kurumun ortaklaştığı basın açıklamasında “yazara katılınsın katılınmasın, kendisini demokratik olarak lanse eden bir ülke farklı görüşlerini özgürce ve açıktan ifade edilmesine müsaade etmek zorundadır” denilmekte. Açıklamada aynı zamanda Chattisgarh polisinin Roy’a karşı giriştiği tehdit eylemi de kınanmaktadır.

Açıklamanın devamında “Roy’a yönelik bu saldırı eylemi tamamen faşizmin başının altından çıktı ve bu uygulama tamamen onun göstergesidir” deniliyor.