Anasayfa , Avrupa , İnnsbruk’ta 2 Temmuz Anması gerçekleşti

İnnsbruk’ta 2 Temmuz Anması gerçekleşti

DSC_0010INNSBRUCK |05 – 07 – 2014| 21. Yılında Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydın ve emekçinin faşist güruh tarafından yakılarak katledilmesinin yıldönümünde Innsbruck şehrinde iki aşamalı bir anma faaliyeti gerçekleştirildi.

Tirol Demokratik Güç Birliği Platformu adına düzenlenen etkinliklerin ilk ayağı dün saat 18:30’da Jenbach Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde gerçekleşti. Platform adına yapılan konuşmada Sivas’ın acısının ve ateşinin halen unutulmadığı belirtilerek, aynı zamanda devletin ve sözcüsü olan hükümetlerin halen Alevi inancına karşın baskı ve inkar politikalarına devam edildiği, bu açıdan ezilenlerin ve devletin öteki diye kabul ettiği herkesin birlikte ve dayanışma içinde mücadelesinin çok önemli olduğu belirtildi. Konuşma ardından katılanlar Sivas katliamı şehitleri şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuna çağrıldı. Saygı duruşunun ardından Sivas katliamını yaşayanların kısa kısa öykülerini ve katliamı anlatan “Menekşe’den Önce” adlı belgesel-film gösterildi. Gösterimin ardından herkes bugün gerçekleşen yürüyüşe çağrıldı.
DSC_0036Bugün de anma etkinliklerinin ikinci ayağı olarak Tirol eyaleti merkezi olan Innsbruck şehrinde bir eylem gerçekleştirildi. Anna-Saule anıtı önünde toplanan toplanan kitle burada Sivas katliamında ölümsüzleşenlerin resim ve adlarının olduğu pankartları açarken, anıt heykelin altına tek tek isimlerinin yazılı olduğu resimli dövizler bırakıldı. Burada sürekli olarak Almanca yazılan metin sesli ajitasyon olarak okundu. Türkçe dilinde kısa bir açıklama yapıldıktan sonra kitle Innsbruck Alevi Birliği Denreği’nde yapılacak olan seminere çağrı yapıldı.

Saat 15:30’da başlayan seminerde; Avusturya Alevi Birliği Federasyonu adına Ahmet Işık ve Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu adına Ali Çiçek 2 Temmuz katliamı sonrasında Türkiye’de Aleviler ve demokrasi mücadelesi konulu sunumunu verdi.

Sunumların ardından kısa bir mola verilirken soru-cevap kısmından sonra etkinlik bitirildi.