Home , Haberler , Esenyurt Belediyesinde İşten Atılan İşçiler Mücadele ile Kazandı

Esenyurt Belediyesinde İşten Atılan İşçiler Mücadele ile Kazandı

İSTANBUL | 26 – 09 – 2010 | Esenyurt İşçilerinin Esenyurt Belediyesine karşı açtıkları dava işçilerin lehine sonuçlandı. Mahkeme daha önce toplam 54 kişinin Esenyurt Belediyesi tarafından sendikalı oldukları için işten atıldıklarını onayladı ve ‘işe iade’ kararı verdi. Belediye ise daha önce görüşmelerde, mahkemeden işe iade çıkarsa işcileri işe alacakları sözünü vermişti.

Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Yaklaşık 290 gün kar kış demeden Esenyurt belediyesinde işten atılmalara karşı yürütülen mücadelede işverenin işten atılmaları durdurması ve sendikal örgütlenmeye karşı çıkmayacağını işten atılan işçilerinde mahkemece geri işe iade edilmesi halinde işe alacaklarını yapılan görüşmede ortaya konması üzerine direnişe ara verilmişti.

Bir yandan sendikal örgütlenmeyi sürdürürken diğer yandan işten atılan işçilerin işe iade davaları için açılan davalar sona erdi. İlk grup 5 kişi ikinci grup 17 kişi, üçüncü grup 30 kişi olup ayrıca 2 kişilik ayrı davalar olmak üzere toplam işten atılan 54 kişinin davası en son olarak 03.09.2010 Tarihin de Bakırköy adliyesinde sona ermiştir. Bu davaların sona ermesinden sonra davalara itiraz süresi olan 20.09.2010 tarihine kadarda itirazlar yapılmadığından davalar kesinleşmiştir. Tüm davalarda işe iade verildi. İşçilerin işten atılma nedenlerini ise sendikalı olduğu için işten atıldıklarını mahkemelerde onayladı.

Tüm bu gelişmeler göstermiştir ki Esenyurt belediyesinde işten atılan işçiler sadece sendikalı oldukları için işten atıldılar. Esenyurt belediye başkanı ile yapılan görüşmede bu süreçte yapılan eksikler konuşulmuş işçilerin işe iadesi halında işe başlatacağı söylemiştir. Ayrıca defalarca kamuoyunda Esenyurt belediyesine artık sendika girecek bunun artık kaçınılmaz olduğunu bizzat kendisi tarafından işçilerle yaptığı toplantıda söylemiştir.

Basının değerli temsilcileri

Bizler belediye iş sendikası olarak işten atılan işçilerin işe alınmalarını ve bu süre içinde belediye başkanın söylediğini yaparak Esenyurtta bugüne kadar yaşanan bu olumsuzluğu gidermesini istiyoruz.

Yaklaşık 30 gün içinde işe başlatılması gereken 54 işçi için bu süre kutlanılmadan işçilerin işe başlatılması ile tüm işçilerin ve sendika olarak beklentimizdir.

Bizler bu süreci sonuna kadar takıp etmekteyiz. Ayraca Esenyurt belediye yönetimi ile yapacağımız görüşme sonucunda bu sürecin sonuçlanmasında yapılacak işlemler konusunda ortaya çıkacak eksiklikler yâda olumsuzluklar hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Ancak bizler bu konuda her hangi bir eksikliğin yaşanmayacağını umuyoruz.

Basın ve kamuoyuna duyurulur.