Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Dersim’de altı öğretmenin sürgün edilmesi protesto edildi

Dersim’de altı öğretmenin sürgün edilmesi protesto edildi

dersim-surgun-protesto

Dersim’de altı öğretmenin sürgün edilmesi, Eğitim Sen üyeleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla protesto edildi.

Eğitim Sen üyesi altı öğretmenin sürgün edilmesini protesto eden Dersimliler, yeraltı çarşısının üstünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Süleyman Güler okudu.

Güler, “Eğitimin sorunlarından çok bilimsel demokratik ve laik eğitimi savunan eğitim emekçileri ile uğraşan MEB, eğitimde oluşan olumsuz tablonun tek sorumlusudur. MEB’in dayatmacı, baskıcı, haksız ve hukuksuz politikaları sürdürmesi halinde eğitimde daha da ciddi sorunların yaşanması kaçınılmazdır. Bu totaliter ve baskıcı politikalar neticesinde ilimizde daha önce açığa alınarak görevlerine iade edilen altı eğitim emekçisi arkadaşımız çeşitli illere sürgün edilmiştir” dedi.

Okul ve öğrenci başarısını artıran laik, bilimsel eğitimi savunan eğitim emekçilerinin tasfiyesi kabul edilmez, öğretmenler, öğrenciler ve velileri attıkları her adımda mağdur edenler eğitime en büyük zararı veriyorlar. Hükümet eğitimde umut tacirliği yapmaktan vazgeçmeli” diyen Güler, “Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Sürgün edilen arkadaşlarımız başta olmak üzere açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçileri görevine iade edilmeli, KHK’ler iptal edilmeli, OHAL kaldırılmalıdır” ifadesini kullandı. Eyleme siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.