Home , Avrupa , ATİK'in 21. Kongresi Başladı

ATİK'in 21. Kongresi Başladı

FRANKFURT | 21 – 04 – 2011 | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ATİK`in 21 Nisan`dan 24 Nisan`a kadar sürecek olan 21. Kongresi saat 15.30`da başladı. Başta tüm devrim ve demokrasi şehitleri olmak üzere, Dersim`de Şubat ayında şehit düşen 5 kadın TİKKO gerillası için bir dakikalık saygı duruşu yapılarak açılışı yapılan kongre, divan seçimi ve delege tespitiyle devam etti.

Yapılan delege tespitinde, Almanya, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Fransa, Hollanda ülkelerinden; Kadınların Kurtuluş Hareketin, Yeni Demokratik Gençlik, Upotudak, EnilKom ve AHM kurum ve komisyonlardan toplam 59 delegeye kartları dağıtıldı.

Açılış konuşmasını yapan ATİK Başkanı Musa Demir, dünya koşullarının hızlı bir şekilde değiştiğine ve Kuzey Afrika`daki isyan dalgasının önemine değinerek, ATİK program taslağının ileriye yönelik ciddi bir siyası adım olduğunun altını çizdi.

Gelecek saatlerdeki gündem maddelerinden bazıları şöyle: Faaliyet raporunun okunup tartışılması, delegasyon ve misafir konuşmacılar, ATİK taslağının okunup tartışılması  ve Cumartesi akşamı yapılacak olan Sempozyum.

ATİK 21. Kongre iradesi ve delegeleri, 3 gün boyunca tüzük  ve programa dair tartışmalar yürütecek.