Home , Avrupa , İnnsbruck’da Sığınmacılar Zor Koşullarda Yaşıyor

İnnsbruck’da Sığınmacılar Zor Koşullarda Yaşıyor

İNNSBRUCK| 09.12.2022| Sığınmacılar, Steiermark „bekleme bölgelerinde“ dondurucu soğuklarda barındırılıyor. Yaklaşık 200 sığınmacı hala Spielfeld’deki büyük çadırlarda barındırılıyor. Sorumlular yine sorumsuz davranıyor.

Yüzlerce insan, bir aydır Steyrin Spielfeld’deki sözde bekleme bölgesinde mahsur kaldı. Pazartesi itibariyle 200’den fazla sığınmacı vardı. Fanlı ısıtıcı ile kötüden daha fazla ısıtılabilen iki büyük çadırda kış soğunda yaşıyorlar. 2015 yılında kurulan Border Crossing Spielfel’de karşı kitle örgütleri ve Sivil toplum kuruşları mücadele ediyorlar.

Kapitalizmin insana ait herseyi yoka saydığı, sömürgeci bir kriz sistemi olduğunu sürekli ispat ediyor. Sürekli insan haklarından Demokraside bahseden Avrupalı kapitalistler. Kendilerinin sunduğu Burjuva Demokrasisi dışında bişey olmadığını yaşıyoruz.
Avusturyada Mülteciciler eksi derecelerde çadırlarda yatırılıyor. Kontainer evlerde barındırıyorlar. Onlara ait hiç bir insan hakkı hak sayılmıyor.

ATİK Avusturya Komitesi, bütün bulunduğu alanlarda mülteciler için mücedele yürütmeye ve bunu yaparkende bu mücadeleyi en geniş  kesimlere yayma çağrısında da bulundu.