Home , Avrupa , Innsbruck’da 8 Mart“ta Kadınlar alanlardaydı

Innsbruck’da 8 Mart“ta Kadınlar alanlardaydı

IMG_8169INNSBRUCK | 07-03-2015 | 8 Mart’ta emekçi kadınlar  Innsbruckta alanlardaydı. Bir çok kadın kurumunun oluşturduğu Kadın ağının çağrısıyla bir araya gelen Kadın  kurumları ve örgütleri 6 Mart’ta Basın açıklaması yaparak çalışmalarına start verdi. Kadın ağının örgütlediği 7 Mart yürüyüşü gerçekleşti. 

Avusturyalı ve Türkiyeli kadın örgüt ve  kurumlarında oluşan yaklaşık 400 kadın Innsbruck sokaklarında çoşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Miting şeklinde başlayan eylem’de ilk sözü Innsbruck Belediye Başkan yardımcısı Sonja Pitscheider aldı. Konuşmasında kadın cinayetlerine vurgu yapan Pitscheider Özgecan Arslan cinayetini lanetledi.   Ardından eyleme katılan devrimci örgütlerin 8 Mart’a ilişkin yazıları okundu. Innsbruck AMARA derneğinin oynadıgı ‚Kobane‘ tiyatrosu, kitleyi Kürdistan’da yaşanan IŞİD zulümüne götürdü. Büyük ilgi gören tiyatro duygusal anlar yaşattı.

Ardından YENI KADIN Innsbruck adına konuşmasını yapan Hülya Çiçek, 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Gününün New York’ta doğuşunu, kadının ikinci sınıf insan olarak görüldüğü, bedeninin cinsel bir meta olarak pazara çıkarıldığı ve satıldığı, ‚kadının işi sadece doğurmak, erkeğine hizmet etmek ve ev işi yapmaktır ‚ şeklinde kabul görüldüğü, namus adına töre cinayetlerine kurban gittiği, ucuz iş gücü olarak kullanıldığı’nı ve kadının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu, mücadele etmeden özgürlüğe ve eşitliğe ulaşamayız dedi. Örnek kobanede direnen kadınları verdi. Kadına yönelen katliamları ve baskıları kınadı ve buna karşı mücadele edeceğiz dedi. 

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kitle, ortak sloganlar atarak Kapitalist Emperyalist sistemin kadına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti. Yürüyüş sonunda yapılan açıklama’da kadına yönelik şiddetin hükümet politikalarıyla her geçen gün tırmandığı dile getirilerek kadına yönelik şiddet son bulana ve eşitlik sağlanana kadar kadınların alanlarda olacağı ifade edildi. Eylem çoşkulu bir şekilde yine ‚Annasäule‘ meydanında son buldu.

 

AHM | ATIK Haber Merkezi