Home , Avrupa , İngiltere'nin çeşitli şehirlerinde Slutwalk yürüyüşü yapıldı

İngiltere'nin çeşitli şehirlerinde Slutwalk yürüyüşü yapıldı

LONDRA | 14 – 06 – 2011 | ‘Slutwalk’ hareketi Britanya’da,  Edinburg­, Manchester, Cardiff ve son olarak Londra olmak üzere 3 ayrı şehirde binlerce insanı sokaklara döktü.  11 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen ‘Slutwalk London’ yürüyüşünde 5 bin civarında kadın ve erkek, kadına yönelik şiddetin en ağır biçimi olan taciz ve tecavüzün, kadının suçu olarak gösterilmesine karşı seslerini yükselti. Yürüyüş boyunca ‘Kadının Kısa Eteğinin Değil, Tecavüzcünün Tecavüzü Gerçekleştirdiği’ dillendirildi.

24 Ocak 2011 tarihinde Kanada, Toronto’da  bir polis müdürü, konuşma yapmaya geldiği bir üniversitede, hukuk ögrencileri karşısında ‘tecavüze ugramak istemiyorsanız ‘slut’ gibi giyinmekten kaçının’ cümlesini kullandı.

Bunun üzerine dünyanın pek çok yerinde kadınlar ayağa kalktı; tecavüzün mağduru olan kadınların, suçlu olarak gösterilmesine karşı Nikaragua, Avusturalya, Hollanda, Hindistan, Arjantin, Meksika, Galler, İskoçya ve İngilterede pek çok farklı kesimden binlerce kadın sokaklara döküldü ve kadın haklarına yönelik bu saldırıları protesto etti.