Home , ATİK , ATİK: „Türk Devletinin Rojava ve Şengal’deki Saldırılarını Kınıyoruz!“

ATİK: „Türk Devletinin Rojava ve Şengal’deki Saldırılarını Kınıyoruz!“

 

ATİK | Faşist Türk Devleti askeri güçleri yıllardır Kürtlere yönelik geliştirdikleri katliamlarını uzun zamandır sınır ötesinde de geliştirmeye devam etmektedir. Yıllardır Irak Kürdistan’ında bulunan medya savunma alanlarına yönelik uçaklarla geliştirdiği bombalamaları, bir yılı aşkındır Suriye Kürdistan’ındaki fiili işgal ve katliamlarıyla sürdürmektedir.

Ortadoğu’da emperyalistler arasındaki pazar dalaşında, bölgede yaşayan halklar birbirine kırdırtılmaktadır. Afganistan, Libya, Irak ve sonrasında Suriye’de yoğunlaşan saldırganlıkta binlerce insan yaşamını kaybetmiş, milyonlarca insan yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalmışlardır. Bu çatışmalarda en çok nasibini alanlar da Kürtler olmuştur. Suriye’de emperyalistlerin ve yerli işbirlikçileri olan başta Türk devleti olmak üzeri bir çok devletin desteklediği IŞİD’in ortaya çıkmasıyla birlikte, en yoğun saldırdığı bölgeler Kürtlerin yaşadığı bölgeler olmuştur.

Kobane’de günlerce Kürtler ve dostları IŞİD’in katliamlarına karşı; sokak sokak ev ev direnerek yanıt olmuş ve sonunda IŞİD’a büyük darbe vurarak, yaşadıkları toprakları bu katiller sürüsünde kurtarmıştır. Faşist TC’nin yoğun destek verdiği bu katiller sürüsünün yenilgisiyle birlikte, bölgede yaşayan ulus ve azınlıklar tarafından oluşturulan Rojava özerk bölgesi Türk devletinin saldırılarına baştan itibaren hedef olmuştur. Rojava’nın özerkliğinin ilanından kısa süre sonra sınır ötesini fiiliyatta işgal ederek, “IŞİD ile mücadele” adı altında, bölgede Kürtlerin ve Ezidilerin denetimindeki bölgelere yoğun saldırılar düzenlemişlerdir.

Faşist Türk devleti son olarak; 24 Nisan Ermeni, Keldani, Süryani katliamlarının yıldönümünde, Şengal ve Rojava’ya yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Kürt güçlerinin ve Ezidilerin denetimindeki bu bölgelere havadan ve karadan yapılan saldırıda bir çok köy ve kasaba bombalanmıştır. Bu saldırılar günümüze kadar devem ederken, onlarca insan hayatını kaybetmiştir ve hala da hayatlarını kaybetmeye devam ediyorlar.

Faşist TC’nin bu saldırılarına göz yuman, destek veren emperyalist güçler ve onların Ortadoğu’daki işbirlikçileri olmak üzere, tüm ülkeler sorumludur. Timsah göz yaşı dökenler, sözde kınayanlar, bu saldırıların esas sorumlularıdırlar.

ATİK olarak; emperyalistlerin ve onların iş birlikçisi olan faşist Türk devletinin Şengal ve Rojava’da geliştirdiği bu katliamları kınıyor, direnen Kürtlerin ve Ezidilerin yanında olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz. Tekçi zihniyetten beslenen faşist TC, yaptığı bu katliamların hesabını ezilen bölge halklarına mutlaka verecektir. Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı mücadele edenler mutlaka kazanacaktır.

Kahrolsun Faşist Türk Devleti

Yaşasın Halkların Kardeşliği

Bıji Bıratiya Gelan!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu – ATİK

 Bildiri indir (pdf)