Anasayfa , Avrupa , İlticacılara Karşı Uygulanan Yasadışı Uygulamalar Protesto Edildi

İlticacılara Karşı Uygulanan Yasadışı Uygulamalar Protesto Edildi

AVUSTURYA | 01 – 11 – 2010 | Yukarı Avusturya`nın Steyr şehrinde, Avusturya´da mültecilere yönelik uygulanan insanlık dışı uygulamalara karşı protesto eylemliği gerçekleştirildi.

21.10.2010 tarihinde Avusturya`da, yabancılar yasasına bağlı olarak ıltica yasaları çerçevesinde mülteciler Avusturya devleti tarafından insanlık dısı uygulamalara maruz kalmakta. Özellikle uzun yıllardır Avusturya´yı yaşam merkezi seçmiş ve toplumsal yaşama uyum sağlamış aile ve bireylerin işyerlerinden, evlerinden ve çoçukların silahli polisler tarafından hiç bir çoçuk. hakkı gözetilmeden zorla götürülmesi ve ardından yurtdışı edilmesi olayın yaşandığı bölgede kitleler tarafından çiddi tepkiyle karşılandı. Bu bağlamda evrensel mültecilik hakkı çerçevesindeki sözleşmelere uymayan Avusturya hükümeti Fransa devletini dahi mültecilik konusunda aratmayan uygulamalara imza atmış durumda.

Yukari Avusturya`nın Steyr şehrinde, sivil aile insiyatifi tarafından yapılan çağrıya olumlu yanıt veren çeşitli sosyal danışma kurumları ve ilerici demokratik kurumların katılımıyla 1500 kişiyi geçgin kitlesel bir yürüyüş gerçekleşti. Meşalelerle yürüyüşe geçen çevre halkının oluşturdugu görüntü Avusturya`da olağan gündem yarattı. Linz Umut Kültür Merkezi ve ATIGF aktivistleri olarak yürüyüşe bildiri ve bayraklarımızla katılım sağladık.