Home , Haberler , İddianame tamamlandı: Polis Ethem’i “kasıt olmadan” katletmiş

İddianame tamamlandı: Polis Ethem’i “kasıt olmadan” katletmiş

ethemsarisulukvurulma-300x165TÜRKIYE | 13 – 07 – 2013 | Ethem Sarısülük’ün katili, polis Ahmet Şahbaz hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianameye göre “kasıt olmadan meşru müdafaa sınırını aştığı” öne sürülen Şahbaz, 1 yıl 4 ay alt sınırından ceza alabilecek ve ceza, 2 yılın altında olduğu için ertelenebilecek.

Ankara’daki direnişte Ethem Sarısülük’ü gerçek mermi kullanarak katleden fakat Tayyip Erdoğan’ın katillere sahip çıkmasının ardından serbest bırakılan Ahmet Şahbaz hakkındaki iddianame tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı, 15 sayfalık iddianameyi Ankara 6. Ağız Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Savcı iddianamede çevik kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın Türk Ceza Kanunu’nun 81 ve 27/1 maddelerine göre “kasıt olmadan meşru müdafaa sınırını aşmak suretiyle adam öldürme” suçunu işlediğini söyledi.

‘Bu iddianameyle dosya kapatılır’

İddianameyi ve suçlamayı Hürriyet’e değerlendiren Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Şahbaz hakkında istenen cezanın 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar olduğunu belirtti.

İddianameyi hazırlayanların kamera görüntülerine tekrar bakmasını isteyen Bayraktar, “Bu iddianame siyaset-polis-yargı işbirliğinin tescilli belgesidir. İddianame bu şekliyle kabul edilirse, sanık polise meşru savunma ve taksir hükümleriyle 1 yıl 4 ay ceza verilerek dosyanın kapatılacağından endişe ediyoruz. Alt sınırdan verilecek 1 yıl 4 aylık ceza, iki yılın altında olduğu için ertelenebilme imkanı doğacak” dedi.

İddianamenin aileyi de çok üzdüğünü kaydeden Bayraktar, mahkemenin iddianameyi bu haliyle kabul etmesi durumunda itirazda bulunacaklarını da açıkladı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi 15 gün içinde inceleyecek ve kararını verecek.

Sendika.Org/ Ankara